Моргунов розповів про цьогорічну розчистку Південного Бугу поблизу «Вінницяоблводоканалу» (ФОТО)

Новини Вінниці / Моргунов розповів про цьогорічну розчистку Південного Бугу поблизу «Вінницяоблводоканалу» (ФОТО)

Через проблеми з якістю питної води у Вінниці за кошти міського бюджету придбано земснаряд та очищується русло Південного Бугу. Продовжуються роботи у рамках 1 частини проєкту.

Через проблеми з якістю питної води у Вінниці за кошти міського бюджету придбано земснаряд та очищується русло Південного Бугу. Продовжуються роботи у рамках 1 частини проєкту.

Про це у Facebook повідомив міський голова Сергій Моргунов. Наразі техніка наблизилася до району КП «Вінницяоблводоканал», тобто на півночі обласного центру.

«В акваторії водойми техніка працює місяць. До того підготували карти намиву. Зараз на воду вивели земснаряд та екскаватор-амфібію. Вони звільняють від багаторічних мулових відкладень дно і таким чином поглиблюють його.

Весняний період очистки досить короткий – від сходження льоду до початку нересту. Активна фаза робіт із залученням додаткової техніки, зокрема земснарядів з баржею, запланована на літо. Рухатимуться по руслу у напрямку (центру) міста», - зазначив очільник Вінниці.

Нагадаємо, комплексний проєкт очищення річки стартував минулого року. Техніка вже «пройшла» ділянку протяжністю понад 1 км - від об’їзного мосту у напрямку міста.

«В цілому викачали близько ста тисяч кубометрів намулу. У результаті річка в деяких місцях поглибшала до 4-6 м, а течія стала більш інтенсивна», - зазначив мер.

Він додає, що «Вінниця – єдина громада, яке реалізує власними зусиллями такий масштабний проект оздоровлення головної водної артерії».

«Але щоб очистити більше 13 км русла у межах міста, знадобиться не менше 6-7 років. А ще потрібні й інші комплексні рішення з модернізації інфраструктури водопостачання. Головне завдання, яке ставимо перед собою, - якісна і безпечна вода для вінничан. І ця важлива ціль визначена у головному документі громади – Стратегії «Вінниця 3.0», - підкреслив Сергій Моргунов.

Новини Вінниці / Моргунов розповів про цьогорічну розчистку Південного Бугу поблизу «Вінницяоблводоканалу» (ФОТО)Новини Вінниці / Моргунов розповів про цьогорічну розчистку Південного Бугу поблизу «Вінницяоблводоканалу» (ФОТО)Новини Вінниці / Моргунов розповів про цьогорічну розчистку Південного Бугу поблизу «Вінницяоблводоканалу» (ФОТО)Новини Вінниці / Моргунов розповів про цьогорічну розчистку Південного Бугу поблизу «Вінницяоблводоканалу» (ФОТО)Новини Вінниці / Моргунов розповів про цьогорічну розчистку Південного Бугу поблизу «Вінницяоблводоканалу» (ФОТО)
Олеся Рудницька

31 березня, 2021