Моргунов повідомив про збільшення веломережі міста у 2021-му на 11 кілометрів

Новини Вінниці / Моргунов повідомив про збільшення веломережі міста у 2021-му на 11 кілометрів

З початку року нові доріжки для користувачів велосипедів вже облаштували на Сабарівському шосе та вздовж вул. Гальчевського на Старому місті. Тривають роботи на вулиці Данила Нечая. Загалом протягом 2021 року мережа вело доріжок має збільшитися на 11 км.

З початку року нові доріжки для користувачів велосипедів вже облаштували на Сабарівському шосе та вздовж вул. Гальчевського на Старому місті. Тривають роботи на вулиці Данила Нечая. Загалом протягом 2021 року мережа велодоріжок має збільшитися на 11 км.

«Розраховуємо, що на кінець року по місту вже буде до 90 км велошляхів. А все починалось 10 років тому з велосмуг на Космонавтів. Якісна велоінфраструктура не просто тренд. Це необхідність для сучасного міста, де дбають про мобільність та екологію. Мене радує, що на сітібайки пересідає все більше вінничан. І ми повинні далі працювати, щоб велосипедистам було комфортно пересуватись містом», – зазначив у Facebook мер Сергій Моргунов.

Також у місті діє 25 станцій велопрокату Nextbike на 180 велосипедів.

Для популяризації екологічного двоколісного транспорту у місті проводяться різні заходи. Серед них – Велодень, флешмоби, велоперегони, марафони тощо. З початку року клуб рандоннерів (з фр. тривала подорож) st. Matras RC провів повну серію заїздів Randonneurs Starter (заїзди на 50 км, 100 км та 150 км.).Також 2 бревети (велозаїзд на довгу дистанцію) на 200 км і 2 бревети 300 км  у залік AUDAX CLUB PARISIEN.