Моргунов обговорив з вінницькими підприємцями реалізацію конкретних ідей для «Розумного міста»

Новини Вінниці / Моргунов обговорив з вінницькими підприємцями реалізацію конкретних ідей для «Розумного міста»

Сьогодні, 11 червня, міський голова Вінниці Сергій Моргунов зустрівся з учасниками кластеру приладобудування та автоматизації. Діалог стосувався корисних ідей для громади, які можна спільно реалізувати. Також підприємства, які є учасниками кластеру, презентували мерові свої інноваційні розробки. Зокрема, на ТОВ «Інновінпром» впроваджують унікальні для України та світу пробовідбірні системи зерна, а ТОВ «Промавтоматика» виготовило незалежну світлодіодну установку.

Сьогодні, 11 червня, міський голова Вінниці Сергій Моргунов зустрівся з учасниками кластеру приладобудування та автоматизації. Діалог стосувався корисних ідей для громади, які можна спільно реалізувати. Також підприємства, які є учасниками кластеру, презентували мерові свої інноваційні розробки. Зокрема, на ТОВ «Інновінпром» впроваджують унікальні для України  та світу пробовідбірні системи зерна, а ТОВ «Промавтоматика» виготовило незалежну світлодіодну установку.  

Нагадаємо, у лютому цього року відбулось підписання Меморандуму про співпрацю між Вінницькою міською радою та Громадською спілкою «Вінницький кластер приладобудування та автоматизації». Метою є залучення інвестицій, створення нових якісних робочих місць, розвиток сприятливого клімату для залучення інвестицій. Сьогодні представники бізнесу, які увійшли до складу кластеру, озвучили пропозиції щодо подальшої співпраці. Один із пунктів меморандуму стосується цифровізації міського простору.

«Можливості Smart City. Про це сьогодні говорили з учасниками нового вінницького бізнес-кластеру. Ідеї, які пропонують підприємці, співпадають з цілями нашої Стратегії «Вінниця 3.0»: вони інноваційні і спрямовані на покращення життя вінничан», - зазначив після зустрічі С.Моргунов.

Він зауважив, що кластери – це прискорювачі для економіки і впровадження новацій. Хоча кластер приладобудування та автоматизації заснували лише на початку року, але пропозиції для розвитку міста меру вже презентували.

Мова про:              

- пішохідний перехід, який автоматично підсвічується;

- інтелектуальне управління освітленням;

- система контролю паркомісць з застосуванням датчиків;

- підсвітка вінницької телевежі;

- 3D-моделі туристичних об’єктів.

«Для нас сьогодні пріоритетним є впровадження «розумних рішень» для громади. Домовились з учасниками кластеру спільно попрацювати у таких напрямах, як: безпечне місто, GPS-контроль комунального транспорту, автоматизація систем у житлових будинках, енергоефективні технології для громадського електротранспорту», - написав міський голова.

За його словами, також експерти кластеру готові долучитися до розробки комплексної концепції мобільності міста, адже мета міської влади а мета - розвантажити трафік та покращити безпеку руху.

Олеся Рудницька

11 червня, 2021