Монастирі Афону можна подивитись у Вінниці (ВІДЕО)

Новини Вінниці / Монастирі Афону можна подивитись у Вінниці (ВІДЕО)

У Вінниці митець з Тернопільщини презентував виставку живописних полотен з чудовими краєвидами острова, на який доступ жінкам заборонено. Створені після візиту на гору Афон картини побачити у Вінницькому художньому музеї.

У Вінниці митець з Прикарпаття презентував виставку живописних полотен з чудовими краєвидами острова, на який доступ жінкам заборонено. Створені після візиту на гору Афон картини можна побачити у Вінницькому художньому музеї.

До Греції на гору Афон художник Василь Красьоха з Івано-Франківська їздив у 2017 році. Митець відвідав усі тамтешні монастирі, згодом вони знайшли своє відображення на живописних полотнах майстра.

«Робота на Афоні стала спільним проектом художника і Благодійного фонду «Православна спадщина України на Святій Горі», результат якої – колекція із 20-ти картин, зображень афонстких монастирів. Досі Україна не мала такої колекції», - розповідают експерти.

В експозиції також представлені портрети ченців. Вінниця стала 23-тім містом, в якому виставляється ця унікална експозиція. "Афон живописний" побував у Німечченні, Польщі, Японії та США. У Вінниці виставка працюватиме до кінця січня.

Зазначимо, що Афон — релігійний, науковий і туристичний центр. Управління ним здійснюють представники монастирів — свята община. У монастирях Афона зберігається приблизно 10 тисяч грецьких, слов'янських, грузинських та арабських рукописів, цінні мистецькі твори. Жінка доступ на Афон заборонено.