МОН спростовує інформацію про «карантин до 15 травня»

Новини Вінниці / МОН спростовує інформацію про «карантин до 15 травня»

Сьогодні, 2 квітня, зі сторінки Міністерства освіти і науки України у Facebook почала ширитися інформації про «продовження карантину», зокрема для школярів, до 15 травня. Вона розлетілася наче гарячі пиріжки. І серед вінничан. Проте МОН спростовує перегляд терміну. До нових рішень уряду карантин закінчується 24 квітня.

Сьогодні, 2 квітня, зі сторінки Міністерства освіти і науки України у Facebook почала ширитися інформації про «продовження карантину», зокрема для школярів, до 15 травня. Вона розлетілася наче гарячі пиріжки. І серед вінничан. Проте МОН спростовує перегляд терміну. До прийняття урядом нових рішень - карантин закінчується 24 квітня.

«Хайпові» новини завжди поширюються швидко. У соцмережах з ранку почали ділится скріншотом посту нібито зі сторінки МОН.

Незабаром у міністерстві «новину» спростували. Як зазначають на сторінці МОН, «інформація про начебто продовження загальнонаціонального карантину до 15 травня 2020 року і скасування ЗНО є фейком».

«Наразі вона (ця інформація – ред.) активно поширюється у батьківських та вчительських групах із посиланням на Фейсбук-сторінку МОН. Однак ця інформація не відповідає дійсності», – йдеться в повідомленні міністерства.

«2 квітня уряд визначив, що карантин триватиме до 24 квітня 2020 року. Ця дата наразі залишається незмінною. Якщо уряд ухвалить рішення про продовження карантину, Міністерство освіти і науки повідомить про це на офіційних ресурсах, а також надішле відповідні листи місцевим управлінням освіти», – додали в міністерстві.

Олег Верлан

2 квітня, 2020