Молоді архітектори та урбаністи з усієї України приїхали до Вінниці через Альтмана

Новини Вінниці / Молоді архітектори та урбаністи з усієї України приїхали до Вінниці через Альтмана

До Вінниці завітали 65 фахівців з 8 міст України, щоб ознайомитись з умовами конкурсу «Альтман сквер». Експерти в галузі урбаністики, архітектури, ландшатфої архітектури з Вінниці, Києва, Львова, Харкова, Одеси, Хмельницького, Полтави, Нікополя та Конотопа змагатимустья за премію, можливість промоції свого проєкту і врешті решт за його реалізацію.

До Вінниці завітали 65 фахівців з 8 міст України, щоб ознайомитись з умовами конкурсу «Альтман сквер». Експерти в галузі урбаністики, архітектури, ландшафтної архітектури з Вінниці, Києва, Львова, Харкова, Одеси, Хмельницького, Полтави, Нікополя та Конотопа змагатимустья за премію, можливість промоції свого проєкту і врешті-решт за його реалізацію.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької міської ради.

«Під час заходу організатори ознайомили учасників з деталями майбутнього архітектурного конкурсу "Альтман сквер", архітектурно-планувальними вимогами, процедурою подачі проектів та критеріями оцінки», - йдеться в інформації.

Учасникам повідомили про те, що усі проєкти будуть представлені на виставці, кращі отримають премії. Тож молодим людям є за що змагатися. Тим більше, що ім‘я Альмана дає можливість поповнити портфоліо і зробити собі «ім’я» у відповідній царині.

Головний архітектор міста Євген Совінський, який презентував умови конкурсу зазначив:

«Сквер на вулиці Артинова – це цінна зелена зона у центральній частині міста, яка має свої особливості, зокрема поєднання функцій житлового та громадського простору. Також у міста є ідея пов’язати цей простір з постаттю художника Натана Альтмана і в такий спосіб відродити про нього пам’ять. Це непрості завдання для архітекторів та урбаністів, але тим і цікаві».

Також, для учасників конкурсу було проведено оглядову екскурсію сквером, з яким вони будуть працювати.

Зазначимо, що презентація проєкту проводилась у рамках проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ», який виконує німецька урядова компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та фінансують Уряди Німеччини і Швейцарії.

 

Марина Карабай

3 лютого, 2020