Молдова говорить про наявність інвестора для будівництво мосту на Вінниччині та пропонує включити його в сітку автодоріг ЄС

Новини Вінниці / Молдова говорить про наявність інвестора для будівництво мосту на Вінниччині та пропонує включити його в сітку автодоріг ЄС

На Вінниччині активізували роботу з будівництва мосту через Дністер. Делегація з Молдови, яка завітала у місто Ямпіль, що у Вінницькій області, повідомила про інвестора та запропонувала створити робочу групу. Також молдавська сторона пропонує подати  відповідну заяву, аби  міст  через Дністер було включено в сітку автомобільних доріг Європи.

На Вінниччині активізували роботу з будівництва мосту через Дністер. Делегація з Молдови, яка завітала у місто Ямпіль, що у Вінницькій області, повідомила про інвестора та запропонувала створити робочу групу. Також молдавська сторона пропонує подати відповідну заяву, аби міст через Дністер було включено в сітку автомобільних доріг Європи.

Про це повідомляють офіційні джерела.

Зустріч українських представників з делегацією Республіки Молдови відбулася у Ямполі. Перший заступник голови місцевої РДА Людмила Майорова зазначила, що будівництво вигідно на рівні ЄС.

«В нас вже зроблені певні кроки. Зокрема, виготовлено проєкт технічно-економічного обгрунтування цього об’єкта, який ми передали в Кабінет Міністрів України і нас почули. До нас приїжджала робоча група з Молдови. І зараз дуже важливо продовжувати розпочату справу, вона досить економічно вигідна та перспективна для обох країн та Європи», - зазначила посадовець.

Голова Сорокського району В’ячеслав Руснак сказав, що делегація Молдови зустрічалася в Києві з міністром економіки та міністром фінансів України, обговорювали питання будівництва мосту через Дністер і дійшли попередньої згоди. До того ж є інвестор, який готовий вкласти в будівництво мосту 100 мільйонів євро.

«Посадовець запропонував створити робочу групу по будівництву мосту, дійти узгодження з усіма законодавчими аспектами та оформити документацію щодо будівництва мосту, укласти міждержавну угоду, визначитися з проєктом, виконавцем робіт, фінансуванням, а також подавати заяву, аби цей міст було включено в сітку автомобільних доріг Європи. Він запропонував насамперед створити робочу групу в складі 10 чоловік, по 5 чоловік з кожної сторони. Учасники зустрічі підтримали цю пропозицію. Головою робочої групи спільно вирішено обрати представника Молдови», - зазначається в інформації.

Людмила Майорова зауважила, що протокол зустрічі буде доведено до відома обласної влади, і варто організувати таку ж зустріч молдовської делегації з керівництвом обласної влади, аби ця добра справа реалізувалася якнайшвидше.
 

Марина Карабай

29 лютого, 2020