Мобілізовані росіяни вбили командира, який заважав здатися у полон ЗСУ

Новини Вінниці / Мобілізовані росіяни вбили командира, який заважав здатися у полон ЗСУ

На території тимчасово окупованих районів Херсонської області у полон Збройним силам України здалася велика група мобілізованих окупантів. Росіяни чудово розуміли, що командування відправило їх як «гарматне м'ясо», тому коли командир хотів завадити, вони його вбили.

Нагадаємо, розпочавши «часткову мобілізацію» Путін за різними свідченнями вирішив «кинути у бій» від 300 тисяч до 1,2 млн громадян. Оскільки армія не може озброїти мобілізованим, їм видають застарілу зброю. І такі випадки не поодинокі. Переважна кількість «мобіків» розуміє, що без підготовки на полі бою стають «гарматним м’ясом», тому намагаються уникати загибелі. Аби запобігти здачі у полон, у Росії змінили закони, передбачавши суворіше покарання.

Незважаючи на це, на Херсонщині «мобіки» навіть пішли на вбивство свого командира заради того, щоб залишитися живими.

Про це «24 каналу» повідомили джерела в українських спецслужбах.

На південь України мобілізованих відправили без підготовки та необхідного обмундирування. Через таке скотське ставлення командування, «мобіки» вирішили здатися в полон ЗСУ. Однак перед цим новоспечені окупанти намагалися умовити командування про дозвіл на відхід до другої лінії фронту, просили видати їм потрібне спорядження.

Прохання були проігноровані. Коли домовленості із бійцями ЗСУ про здачу в полон були досягнуті, безпосередній командир підрозділу вирішив перешкоджати. Дізнавшись про план мобілізованих, офіцер нижньої ланки намагався чинити опір, але в результаті був убитий своїми ж підлеглими.