Між Путіним і Шойгу зростає напруженість, довіру до Міноборони РФ підірвано – The New York Times

Новини Вінниці / Між Путіним і Шойгу зростає напруженість, довіру до Міноборони РФ підірвано – The New York Times

Низка американських чиновників вважає, що до президента Росії В.Путіна не доходить реальна інформація про перебіг подій на війні. Він залишається ізольованим своїм оточенням, яке так і поставляє у теках «зручні» відомості. Через глобальні політичні та економічні втрати виникла певна напруга у відносинах глави Кремля і міністра оборони С.Шойгу.

Як повідомляють власні джерела The New York Times за умов повної анонімності, Путін став заручником своїх військових радників, які приховували від нього найважливіші факти вторгнення в сусідню державу.

«Путін справді не знав про призов солдатів-строковиків, тому погані звістки про масову загибель армійців стали для нього неприємним сюрпризом. Він також був введений в оману про ступінь підготовки українських військових, а також громадянського суспільства до приходу загарбників на танках. Люди не хочуть приходу російської влади, а армія не просто встояла, а й завдає контратакувальних ударів», – зазначено в публікації.

Водночас вищі військові чиновники РФ продовжують подавати прикрашену інформацію президенту в «папочках», побоюючись, що їм доведеться особисто відповідати за невдачі на фронті. Як вважають експерти у США, оскільки Путін справді відправив «на лікарняний» двох керівників військових операцій в Україні – через проблеми із серцем міністра оборони Сергія Шойгу та в начальника ГУ ГШ ЗС РФ Ігоря Костюкова - напруга та ступінь брехні у кабінетах керівництва лише продовжує наростати.

Інформацію про інфаркт Шойгу підтверджують різні джерела. З 11 березня він зник з екранів пропагандистських телеканалів, а 24-го там показали його у записі, зробленому до моменту зникнення.

Олег Верлан

31 березня, 2022