Місцевий «Онищенко». У Вінниці суд підтримав потребу у триманні під вартою афериста, який надіслав з Польщі звернення до слідчого

Новини Вінниці / Місцевий «Онищенко». У Вінниці суд підтримав потребу у триманні під вартою афериста, який надіслав з Польщі звернення до слідчого

«Продав» дві чужі земельних ділянки у Зарванцях під Вінницею, видаючи себе за іншу людину, майже на півтора мільйона і втік у Польщу, а слідчим надіслав відеозвернення, що працювати з ними не бажає… Ймовірному шахраю, який нині у міжнародному розшуку, загрожує від 5 до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна. Проте його ще треба розшукати за кордоном та повернути на батьківщину.

Як повідомляє пресслужба ВАС, сьогодні, 24 грудня, Вінницький апеляційний суд залишив без змін ухвалу слідчого судді Вінницького міськсуду, якою до підозрюваного як запобіжний захід застосовано тримання під вартою. Водночас судді не задовольнили апеляційну скаргу адвоката щодо скасування рішення суду першої інстанції.

Підозрюваний на апеляційний розгляд не з’явився: перебуває в міжнародному розшуку. Встановлено, що чоловік виїхав у Польщу. Звідти надіслав поліції лист та флеш-накопичувавач із відеозверненням. «Емігрант» на ньому повідомив, що попри статус підозрюваного працювати зі слідством не бажає.

За версією правоохоронців, розшукуваний розробив план злочинної діяльності – незаконного продажу чужих земельних ділянок. Реалізувати його допомогли двоє співучасників. Коли укладали договори купівлі-продажу, чоловік виконував роль продавця майна, а жінка – покупця. Під час нотаріального посвідчення документів використали фальшивий паспорт на ім’я власника земельних ділянок, розташованих у Зарванцях поблизу Вінниці. Відтак підозрюваний завдав потерпілому майнової шкоди майже на півтора мільйона.

Нині двадцятисемирічному чоловіку інкримінують придбання права на майно шляхом обману (шахрайство), вчиненому за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах. За таке діяння передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Згадується одразу нардеп Олександр Онищенко, який теж звинувачувався у шахрайстві та надсилав відео з-за кордону. Можливо, це його учень…

 

Макс Мельник

24 грудня, 2021