Місцева влада пояснила причини вибухів на Вінниччині

Новини Вінниці / Місцева влада пояснила причини вибухів на Вінниччині

У середу, 10 серпня, вдень під час повітряної тривоги у Вінницькій області було чути вибухи. Інформацію про них одразу підхопили телеграм-канали. Проте, як попереджали місцевих жителів раніше, поблизу Калинівки, що в 20 км від обласного центру, планувались роботи на Писарівському кар’єрі.

Жителів Калинвської громади попереджали про те, що у Писарівці на 10 серпня заплановані вибухові роботи. Люди були попереджені про те, що вони відбуватимуться з 09:00 до 15:00. Так сталось, що частково термін перетинався у повітряною тривогою.

За словами голови Калинівської міської громади Василя Поліщука, вибух, який чули мешканці окремих регіонів області, пов'язаний з підривними роботами на Писарівському кар'єрі.

Також чули вибухи на Кіровоградщині. Причиною звуків є знищення вибухонебезпечних предметів.

«Повідомляю офіційну інформацію щодо вибухів, про які так активно пишуть Телеграм-канали. Переживати не варто. На полігоні, неподалік від обласного центру, знищують вибухонебезпечні предмети.  Ця робота запланована ще на 5-7 діб. Тому прошу усіх вас, зберігайте спокій. Панікувати не варто. Але ігнорувати сирени також!»,  - повідомив голова ОВА Андрій Райкович. 

Макс Мельник

10 серпня, 2022