Мінрегіон профінансує два перспективні проєкти від Вінницької ОДА

Новини Вінниці / Мінрегіон профінансує два перспективні проєкти від Вінницької ОДА

Два проєкти від Вінницької області стали переможцями конкурсу секторальної підтримки ЄС. Про це у Facebook написав очільник Вінниччини Сергій Борзов.

Два проєкти від Вінницької області стали переможцями конкурсу секторальної підтримки ЄС. Про це у Facebook написав очільник Вінниччини Сергій Борзов.

«Вже є офіційні результати конкурсного відбору проєктів регіонального розвитку», - зазначив голова ОДА, посилаючись на сайт Мінрегіону.

Перший проєкт – «Технологічне майбутнє Вінниччини. Навчання школярів області основам робототехніки, програмування та інноваційного підприємництва» - подано Вінницькою облдержадміністрацією. Його вартість складає 6346,68 тис.грн. Він серед переможців у номінації «Розвиток людського потенціалу».

«Ініціатором якого виступив департамент міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації у співпраці з Асоціацією ІТ Компаній Вінниці. Загальна ціль проєкту - розвиток Вінниччини як технологічного хабу, де молодь бачить перспективи для навчання та професійної реалізації», - пояснив С.Борзов.

Автором другого проєкту є Агенція регіонального розвитку Вінницької області. Бюджет «Створення інформаційно-аналітичної системи управління регіональним розвитком, як якісної підсистеми в стратегічному плануванні територій Вінницької області» складає 2163,37 тис.грн. Він серед лауреатів у номінації «Ефективне управління регіональним розвитком».

Хоча агенція є недержавною установою, але завжди тісно співпрацює з органами влади у регіоні.

«Варто зазначити, що конкурсний відбір проводився в рамках виконання Угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики – Підтримка регіональної політики України, де загалом було відібрано 56 проєктів на загальну суму понад 535 млн грн», - підкреслив очільник регіону.

У Мінрегіоні уточнюють, що заявниками з усіх регіонів України було подано 739 проєктів на загальну суму 8,4 млрд грн за такими програмами регіонального розвитку:

  • інноваційна економіка та інвестиції;
  • сільський розвиток;
  • розвиток туризму;
  • розвиток людського потенціалу;
  • підтримка розвитку депресивних територій;
  • ефективне управління регіональним розвитком;
  • загальноукраїнська солідарність.

Найбільше проєктів надійшло за програмами: «Розвиток туризму» – 219, «Інноваційна економіка та інвестиції» – 137 та «Підтримка розвитку депресивних територій» – 106.

Лідери за кількістю поданих проєктів Львівська область – 68 та Одеська – 54. Серед центральних органів виконавчої влади найактивнішим було Міністерство освіти і науки.

Зазначимо, що серед переможців є міські та сільські громади.