«Мінеру» вінницьких вокзалу та лікарні визначили символічну заставу

Новини Вінниці / «Мінеру» вінницьких вокзалу та лікарні визначили символічну заставу

У Вінницькому міськсуді 29 грудня визначились із запобіжним заходом щодо 34-річного жителя Черкаської області, який, з його слів, жартома з власного мобільника зателефонував на «101» і повідомив про замінування залізничного вокзалу та лікарні швидкої допомоги в ніч з 26 на 27 грудня. Патрульні тоді оперативно затримали «жартівника» на вулиці Соборній.

Нагадаємо, як писав NaПарижі, чоловыка перевіряють на причетність до вчинення аналогічних злочинів на території інших областей України. З приміщень вокзалу та лікарні ШМД поліцейські тоді евакуювали понад 100 чоловік.

Чоловік підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 259 КК України (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності, якщо об’єктами завідомо неправдивого повідомлення стали критично важливі об’єкти інфраструктури або будівлі чи споруди, що забезпечують діяльність органів державної влади, або заклади охорони здоров’я, або заклади освіти або якщо воно спричинило тяжкі наслідки чи вчинене повторно). Підозрюваному світить позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Як повідомляють у пресслужбі суду, при обранні запобіжного заходу слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснювати дії, передбачені ст. 177 КПК України.

За результатами повного та всебічного судового розгляду, заслухавши думки учасників процесу, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та визначив розмір застави у вигляді 20 мінімальних прожиткових мінімумів для працездатних осіб, тобто 49 620 грн.

Макс Мельник

30 грудня, 2021