Мешканці десяти будинків по вулиці Коріатовичів у Вінниці просять мерію зробити біля них дитячий майданчик

Новини Вінниці / Мешканці десяти будинків по вулиці Коріатовичів у Вінниці просять мерію зробити біля них дитячий майданчик

Вінничанка Вікторія Петруняк 29 вересня зареєструвала на сайті міськради петицію, у якій просить облаштувати дитячий майданчик по вулиці Князів Коріатовичів, де могли б відпочивати діти із десяти будинків. Авторка петиції перераховує їх адреси. Це будинки № 129, 131, 133, 135, 137, 139, 141, 143, 145, 149.

Вінничанка Вікторія Петруняк 29 вересня зареєструвала на сайті міськради петицію, у якій просить облаштувати дитячий майданчик по вулиці Князів Коріатовичів, де могли б відпочивати діти із десяти будинків. Авторка петиції перераховує їх адреси. Це будинки  № 129, 131, 133, 135, 137, 139, 141, 143, 145, 149.

За словами ініціаторки петиції, до мерії мешканці вулиці з цим питанням звертаються вже вдруге.

"Проблемою нашого ігрового майданчика є те, що він не тільки не відповідає сучасним вимогам, а й знаходиться в дуже занедбаному стані та потребує реконструкції. Цей старий майданчик багато років утримується виключно небайдужими батьками.

В наших будинках проживає багато сімей, що налічують значну кількість дітей молодшого, середнього та старшого віку! У зв’язку з цим, є потреба у реконструкції й встановленні дитячого ігрового майданчика з елементами спортивного комплексу, який включав би футбольно-волейбольно-тенісне поле (3 в 1), зону спортивних тренажерів та зону ігор для маленьких діток. Територія велика та дозволяє це зробити!

Крім того, на території біля будинку №149 також є дитяча зона, яка потребує реконструкції та доукомплектації, що дозволить розподілити велику кількість дітей району", - йдеться у петиції.

Міському голові Сергію Моргунову авторка звернення нагадала його брифінг 7 серпня, де він наголосив, що для встановлення дитячих майданчиків за бюджетні кошти необхідні дві умови: згода мешканців будинку та передбачення в угоді з управлінською компанією пункту щодо утримання цього майданчика.

"Тому, шановний Сергій Анатолійович, просимо Вас розглянути наше звернення та допомогти нам створити належні умови для організації дозвілля наших дітей та молоді. А також придбати та встановити дитяче ігрове та спортивне обладнання за рахунок коштів місцевого бюджету на території нинішнього майданчика біля будинку №141, реконструювати та доукомплектувати дитячу зону біля будинку №149", - йдеться у петиції.

За добу звернення набрало вже 70 підписів із 350 необхідних.

Сергій Маламура

30 вересня, 2020