Мера Мелітополя звільнено з полону окупантів. Спецназ успішно завершив операцію

Новини Вінниці / Мера Мелітополя звільнено з полону окупантів. Спецназ успішно завершив операцію

Українські спецпризначенці успішно провели операцію зі звільнення з полону міського голови Мелітополя Івана Федорова.

Про це повідомив в Telegram заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

«Друзі! Гарні новини з Запоріжжя. Тільки що успішно завершилася спецоперація зі звільнення з полону мера Мелітополя Івана Федорова. Ваня в безпеці», – заявив чиновник.

За його словами, міський голова поспілкувався з президентом Зеленським. Також в Офісі президента анонсували швидке повернення Федорова до здійснення повноважень міського голови Мелітополя.

Нагадаємо, мера Мелітополя російські окупанти викрали 11 березня. А 12 березня президент України Володимир Зеленський повідомив, що Федоров живий, але його утримують і катують за те, що він не хоче сказати, що радий бачити російську владу.

Містяни впродовж кількох днів виходили на мітинги з вимогою відпустити Федорова. Напередодні голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух сказав, що викрадений Іван Федоров перебуває в окупованому Луганську, де окупаційна влада «ЛНР» інкримінує йому фейкову кримінальну справу про «тероризм».

Чи було проведено спецоперацію у Луганську, який окуповано з 2014 року, наразі не повідомляється. Якщо так, то військові показали окупантам, що здатні хазяйнувати далеко в їхньому тилу. Також звільнення Федорова має надихнути населення південних регіонів, яке нині опинилося в окупації.

Зазначимо, що після Федорова за відмову співпрацювати з росіянами було викрадено міського голову Дніпрорудного Євгена Матвєєва. Його доля не відома. 13 березня російські окупанти прийшли додому з обшуком до голови Мелітопольської районної ради Сергій Прийми, після обшуку його викрали. Про місцезнаходження посадовці досі не відомо.

Потім з’явилась інформація, що російські окупанти викрали міського голову Скадовська (Херсонська область) Олександра Яковлєва та його заступника прямо з будівлі міської ради... Жителі Скадовська вийшли на протест з вимогою звільнити представників міської влади Потім він повідомив, що все гаразд.

«З нами поспілкувалися, вже мене відпустили, все добре. Також обіцяли відпустити і решту людей, з якими спілкуються. Прошу заспокоїтися, нічого нам зараз не загрожує», - зазначив згодом Яковлев.

Також викрадено кілька активістів з різних міст та селище Запорізької та Херсонської областей.