Мер захопленого Енергодару Орлов: «Російські вояки бояться мирного населення більше, ніж навіть свого Путіна»

Новини Вінниці / Мер захопленого Енергодару Орлов: «Російські вояки бояться мирного населення більше, ніж навіть свого Путіна»

Вранці 5 березня співробітники Енергодару Запорізької області не змогли зайти у мерію. Загарбники зачинились у приміщенні. Тому чиновники працюють у приміщенні піцерії. Мер міста енергетиків Дмитро Орлов зазначив, що повсюди українські прапори, а воргог мирне населення боїться більше «свого Путіна».

Зазначимо, під час захисту Енергодару загинуло троє нацгвардійців, четверо військових поранено

«Зараз про те, що особливо болить. Що вже неможливо виправити. Про тих, за чиє життя триває боротьба. Стан двох нацгвардійців, які героїчно боронили Запорізьку АЕС , залишається важким. Вони знаходяться у відділенні інтенсивної терапії. Лікарі борються за іх життя. Ще двоє поранених під час обстрілу блокпоста енергодарців лікуються вдома в амбулаторних умовах. На жаль, під час обстрілів загинули військовослужбовці Національної гвардії України Євген Уколов, Михайло Фроліков, а також Юрій Квач. Вічна пам’ять нашим загиблим землякам», - написав у Facebook міський голова Дмитро Орлов.

Він також пише, що «впевнений: навіть не зважаючи на те, що сьогодні у нас стоять танки і атомна станція під контролем російських військ, ми в цій війни вже перемогли». 

«І сьогодні вояки російські бояться мирного населення більше, ніж бояться, напевно, навіть свого путіна. Вони прийшли з упевненістю, що прийшли визволити нас від нацизму і від фашизму. Але більше всього, і я це чітко розумію, бояться і ненавидять нас, тому що вони не можуть собі дозволити тої свободи і тої вольності в думках, яку можемо дозволити ми собі. Завжди холоп буде боятися і ненавидіти того, хто дозволяє собі думати про свободу і бути вільним. Все буде Україна! І перемога буде за нами», - підкреслив очільник міста енергетиків.

Нагадаємо, під час спроби захопити найбільшу АЕС у Європі російські війська обстрілювали Енергодар і ЗАЕС, у результаті чого на території атомної станції почалася пожежа. Нині війська РФ контролюють периметр станції та перебувають в Енергодарі. Змін радіаційного стану в Запорізькій області не зафіксовано, радіаційний гамма-фон перебуває в межах нормальних показників.

Олег Верлан

5 березня, 2022