Мер Вінниці Моргунов пояснив, чому ремонтують ділянку трамвайної колії на Воїнів-Інтернаціоналістів

Новини Вінниці / Мер Вінниці Моргунов пояснив, чому ремонтують ділянку трамвайної колії на Воїнів-Інтернаціоналістів

У Вінниці триває ремонт трамвайної колії на Хмельницькому шосе, через що містяни відчувають певні незручності. Чому саме у КП «ВТК» взялися за ділянку у перехрестя вулиці Воїнів-Інтернаціоналістів у Facebook пояснив мер Сергій Моргунов. Заміна потрібна, аби зменшити зношування транспорту.

У Вінниці триває ремонт трамвайної колії на Хмельницькому шосе, через що містяни відчувають певні незручності. Чому саме у КП «ВТК» взялися за ділянку біля перехрестя з вулицею Воїнів-Інтернаціоналістів, у Facebook пояснив мер Сергій Моргунов. Заміна потрібна, аби зменшити зношуваність транспорту.

Як зазначив міський голова, «замість рейко-шпальної колії влаштують бетонну «подушку» та покладуть трамвайну плиту», тому «вагони на цьому відрізку йтимуть м’якше та з меншими вібраціями».

«Тож, транспорт буде менше зношуватись у процесі експлуатації. У ході реконструкції влаштують ще й зливово- дренажну каналізацію для відведення води», - підкреслив очільник міста.

Поки мінятимуть колії, кінцеву трамвайних маршрутів перенесли до зупинки «Палац дітей та юнацтва», через що жителі Вишеньки відчувають певні незручності, намагаючись дістатися в інші райони міста.