«Медичний» мітинг у Вінниці: понад 4 години представники трьох районів пікетували облдержадміністрацію задля надання лікарням статусу опорних (ФОТО)

Новини Вінниці / «Медичний» мітинг у Вінниці: понад 4 години представники трьох районів пікетували облдержадміністрацію задля надання лікарням статусу опорних (ФОТО)

Сьогодні у центрі Вінниці близько чотирьох годин мешканці Бару, Немирова та Шаргорода мітингували  за надання статусу опорних  лікарням, які знаходяться у цих райцентрах.  Рупорами «медичного» мітингу у Вінниці стали медсестра з Немирова та голова сільської ради із Шаргородщини.

Сьогодні, 11 лютого, у центрі Вінниці близько чотирьох годин мешканці Бару, Немирова та Шаргорода мітингували за надання статусу опорних лікарням, які знаходяться у цих райцентрах. Рупорами «медичного» мітингу у Вінниці стали медсестра з Немирова та голова сільської ради із Шаргородщини.  

Люди спочатку стояли під стінами Вінницької ОДА, а потім перекрили рух вулицею Соборною – протестувальники безперервно ходили по пішохідному переходу. Серед лозунгів, які звучали на площі, було чутно: «Дайте нам жити!», «Виходьте до народу!», «Слугам ганьба!».

Найбільш активними були барчани. До речі, кажуть, що мітингувальників саме з цього району мало бути більше, якби частину автобусів не зупинили на під‘їзді до міста.

Мешканці райцентру зазначали, що лікарня в Бару має непогані «рейтингові» показники, тож може претендувати на статус «опорної». Натомість вони не розуміють, чому медичний заклад переводять в статус закладу планового лікування, що передбачає скорочення реанімації, хірургічного та акушер-гінекологічного відділень.

На захист своїх виборців стала народна депутатка Ірина Борзова. На своїй сторінці у Facebook вона закликала сторони до перемовин:

«Друзі, повинен бути діалог! Незрозумілі рішення влади викликають соціальну напругу. Сьогодні люди з Шаргородського і Барського району приїхали під Вінницьку облдержадміністрацію на протест відстоювати свої лікарні, бо їх не почули, а поставили перед фактом. Лікарні в цих районах одні з найкращих в області, але їх не включили в мережу опорних. Так не повинно бути! Люди не повинні йти на крайні кроки і перекривати дороги, щоб бути почутими. Якщо є проблеми, їх потрібно вирішувати за столом перемовин».

Зазначимо, що і представники Шаргороду сподіваються на підтримку народних депутатів.

Про це зазначила депутатка сільської ради з Шаргородщини. Вона зазначила, що переймається проблемами медицини в районі, нагадала, що депутати Шаргордської райради прийняли на своїй сесії звернення з проханням зберегти лікарню, яке не взяли до уваги у Вінницької ОДА. Жінка зазначила, що в районі сподіваються на допомогу Лариси Білозір, «яка стукає у всі двері».

Зазначимо, що шаргородці єдині, хто просив їх захистити від «Свавілля Грабович», очільниці департаменту охорони здоров‘я Вінницької ОДА, представники інших районів були більш толерантними до місцевої влади.

Щодо Немирова, то вимоги озвучила медсестра Зоя Федірівна.

«Вимога одна: ми проти надання нашим лікарням статусу закладів планового лікування, а не опорних. Бо це означає, що позакривають пологові відділення, хірургію, реанімацію, наприклад. Люди залишаться без роботи, а населенню доведеться їхати, щоб отримати цю допомогу, з Немирова, наприклад, аж у Вінницю. Це попри те, що ми на магістральному шляху, до нас привозять багато травм. І наша лікарня за показниками друга в області», - наголосила одна з учасниць пікету.

Новини Вінниці / «Медичний» мітинг у Вінниці: понад 4 години представники трьох районів пікетували облдержадміністрацію задля надання лікарням статусу опорних (ФОТО)Новини Вінниці / «Медичний» мітинг у Вінниці: понад 4 години представники трьох районів пікетували облдержадміністрацію задля надання лікарням статусу опорних (ФОТО)Новини Вінниці / «Медичний» мітинг у Вінниці: понад 4 години представники трьох районів пікетували облдержадміністрацію задля надання лікарням статусу опорних (ФОТО)Новини Вінниці / «Медичний» мітинг у Вінниці: понад 4 години представники трьох районів пікетували облдержадміністрацію задля надання лікарням статусу опорних (ФОТО)Новини Вінниці / «Медичний» мітинг у Вінниці: понад 4 години представники трьох районів пікетували облдержадміністрацію задля надання лікарням статусу опорних (ФОТО)Новини Вінниці / «Медичний» мітинг у Вінниці: понад 4 години представники трьох районів пікетували облдержадміністрацію задля надання лікарням статусу опорних (ФОТО)Новини Вінниці / «Медичний» мітинг у Вінниці: понад 4 години представники трьох районів пікетували облдержадміністрацію задля надання лікарням статусу опорних (ФОТО)Новини Вінниці / «Медичний» мітинг у Вінниці: понад 4 години представники трьох районів пікетували облдержадміністрацію задля надання лікарням статусу опорних (ФОТО)Новини Вінниці / «Медичний» мітинг у Вінниці: понад 4 години представники трьох районів пікетували облдержадміністрацію задля надання лікарням статусу опорних (ФОТО)