Медведчук втік з-під домашнього арешту

Новини Вінниці / Медведчук втік з-під домашнього арешту

Голова політради «Опозиційної платформи-За життя» Віктор Медведчук втік з-під домашнього арешту. І цю інформацію «Дзеркалу тижня» підтвердили в Офісі генпрокурора. Однак, неофіційно.

За даними джерел видання, учора Генпрокоратура доручила Нацполіції перевірити наявність Віктора Медведчука за адресою, де він перебуває під домашнім арештом.

Нацполіція виконала доручення: Медведчука на місці не було.

Достовірність цієї інформації ZN.UA неофіційно підтвердив один із непрофільних заступників генпрокурора. Оскільки він не має процесуального відношення до справи Медведчука, він відмовився дати офіційний коментар.

Отримати коментар генпрокурорки Ірини Венедиктової журналісти поки що не змогли.

Зазначимо, що інформація про те, що політик і кум Путіна може втекти, з'явилася ще 21 лютого, коли до будинку політика під'їхали кілька автомобілів і бусів, у які почали вантажити майно. Тоді правоохоронці прибули за 30 хвилин, заблокували прилеглі вулиці та почали обшукувати автомобілі.

Голова політради «Опозиційної платформи-За життя» підозрюється у низці тяжких злочинів проти національної безпеки, а 8 жовтня Віктору Медведчуку вручили нову підозру у держзраді та сприянні діяльності терористичної організації.

Раніше він став підозрюваним у справі про причетність до незаконної поставки вугілля з ОРДЛО в 2014-15 роках. На закупівлю вугілля держпідприємства витратили понад 200 млн грн. Разом із однопартійцем та бізнес-партнером Тарасом Козаком він також проходить як обвинувачений у справах про держзраду та замах на розграбування національних цінностей у Криму. Попри це, суд обрав Медведчуку доволі м’який запобіжний захід, відправивши його не під реальний, а під домашній арешт.

Його дружина Оксана Марченко ще до війни перебувала у Москві.

Олег Верлан

27 лютого, 2022