Мандрівна виставка про життя цивільних на Сході України знову "гостюватиме" на Вінниччині

Новини Вінниці / Мандрівна виставка про життя цивільних на Сході України знову "гостюватиме" на Вінниччині

На початку листопада у Жмеринці відбудеться відкриття мандрівної виставки «На зламі», яка розповідає про порушення прав цивільного населення під час війни на Сході України.

На початку листопада у  Жмеринці відбудеться відкриття мандрівної виставки «На зламі», яка розповідає про порушення прав цивільного населення під час війни на Сході України.

Зазначимо, що виставка «мандрує» містами України. У червні 2019 з Києва проєкт вирушив на Схід України до Луганської та Донецької областей, а вже цього року виставку змогли побачити у Дніпрі, Кропивницькому, Черкасах, Житомирі, Вінниці та Хмільнику. На сьогодні з експозицією ознайомились близько 4000 осіб.

Нині виставка експонується у місті Хмельницький, а днями повернеться на Вінниччину.

«Виставка демонструє особисті переживання 26 цивільних про невизначеність, життя у правовому вакуумі, руйнування сімейних зв’язків внаслідок поляризації суспільства. Інтерактивна виставка поєднує особисті історії свідків та постраждалих з інфографікою та статистичними доказами, які показують наскільки глибокі зміни відбулися у структурі суспільства після початку конфлікту на Сході України.

«На Зламі» акцентує увагу глядачів на глибших проблемах, які торкнулися українців: атомізації суспільства, складній адаптації ВПО, демографічних змінах в Донецькій та Луганській областях, відсутності спільного бачення реінтеграції втрачених територій», - йдеться в інформації.

Довідково.Презентація та створення виставки «На Зламі» стали можливими у рамках проекту «Уповноваження громадського суспільства для трансформації культури пам’яті – ненасильницькі шляхи вирішення жорстокого минулого Донбасу», що реалізується громадськими організаціями Kurve Wustrow (Німеччина) та Східноукраїнським центром громадських ініціатив (Україна) спільно з ГО «Унікальна країна» та партнерами за підтримки Федерального уряду Німеччини.

Вінничани, які влітку відвідали виставку, були вражені побаченим. Докладніше у відео Суспільне. Вінниця.

Марина Карабай

31 жовтня, 2020