Маляр розповіла про кількість збитої авіатехніки українськими ПС ЗСУ

Новини Вінниці / Маляр розповіла про кількість збитої авіатехніки українськими ПС ЗСУ

Попри фейки, які розповсюджує кремлівська пропаганда, українські сили ППО та авіація залишаються надефективним засобом боротьби з нищівної системою війни РФ, направленою на руйнування мирних міст.

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомляє, що «в небі над Волновахою збито черговий ворожий штурмовик Су-25, а протягом доби зенітними ракетними підрозділами знищено три ворожих літаки і два вертольоти окупантів».

«Кілька хвилин тому збили крилату ракету, випущену по столиці України з території Республіки Білорусь літаком ТУ-22. Знайте, що це наші Повітряні Сили ЗСУ.

З перших хвилин масштабного нападу Росії саме Повітряні Сили Збройних Сил України першими прийняли на себе масовані ракетні удари окупаційних військ. Адже першочерговою ціллю ворога було знищення об’єктів системи протиповітряної оборони держави. Проте ми встояли, витримали удари противника!

Наші сили з протиповітряної оборони демонструють справжню військову майстерність, знищуючи сучасні літаки і вертольоти противника, збиваючи в небі крилаті ракети. Це вони рятують тисячі наших життів.

Це їхні екіпажі бойових літаків Су-24м і Су-25 здійснювали авіаційну підтримку підрозділів Сухопутних військ Збройних Сил України, знищуючи колони військової техніки та живої сили російських військ у Київській, Сумській, Чернігівський і Харківській областях», - зазначила Г.Маляр.

Загалом в небі над Україною збито понад 60 літаків та гелікоптерів ворога.

На фото командувач Повітряних Сил Збройних Сил України, генерал-лейтенант Микола Олещук

Олег Верлан

4 березня, 2022