Майже два десятки злочинів на загальну суму близько 0,5 млн грн: на Вінниччині викрили групу крадіїв

Новини Вінниці / Майже два десятки злочинів на загальну суму близько 0,5 млн грн: на Вінниччині викрили групу крадіїв

Злочинний дует завчасно об’їжджав села на околиці Вінниці для огляду будинків, звідки у подальшому зникали речі. Частину краденого зловмисники використовували у особистих цілях, решту продавали через Інтернет. Скільки діяв прибутковий «бізнес» парочки, мають з’ясувати слідчі.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, проаналізувавши зібрані на місцях злочинів докази, оперативники опрацьовували версію можливої діяльності злочинної групи на території району. Після проведення ряду оперативних заходів, припущення поліцейських знайшли своє підтвердження.

Організовував крадіжки 25-річний житель с. Дашківці, його 19-річний сусід став співучасником.

На початку грудня за місцями проживання двох жителів Якушинецької громади правоохоронці провели ряд обшуків та знайшли частину викрадених раніше речей. У помешканнях зловмисників правоохоронці вилучили велику кількість електроінструменту, бензопили, мотокоси, будівельні матеріали, сантехніку, електрокотел, кондиціонер, зварювальні апарати, газові балони, побутову техніку інші речі. Правопорушники викрадали у громадян навіть двері, які надалі встановлювали у свій будинок.

Перед тим, як «піти на справу», фігуранти ретельно готувались: обирали будинки розташовані на околицях та в яких ведуться ремонтні роботи, перевіряли наявність охоронної сигналізації чи камер відеоспостереження. Надалі, шляхом віджиму металопластикових вікон потрапляли до помешкань громадян. 

Крадене вивозили автомобілем 25-річного організатора.

Протягом 2022 року чоловіки вчинили майже 20 злочинів у Вінницькому районі, завдавши загального збитку потерпілим на суму майже пів мільйона гривень.

За всіма фактами поліцією розслідуються кримінальні провадження за ч. 4 ст. 185 КК України (крадіжка). Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі.

Поліцією перевіряється причетність зловмисників до вчинення аналогічних майнових злочинів на території області.

Макс Мельник

7 грудня, 2022