Майже чотири сотні зафіксованих порушень за тиждень. У поліції Вінниччини розповіли про «карантинні» перевірки

Новини Вінниці / Майже чотири сотні зафіксованих порушень за тиждень. У поліції Вінниччини розповіли про «карантинні» перевірки

Впродовж минулого тижня мобільні групи з перевірки дотримання карантинних обмежень на Вінниччині виявили 384 порушення. Це багато чи мало?.. І чи вплине це на «законослухняність» громадян? Звісно, питання риторичні.

Як зазначають у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, щоденно в регіоні працює 67 рейдових груп, до складу яких входять поліцейські, працівники Держпродспоживслужби, Укртрансбезпеки, муніципальної охорони, санітарні лікарі.

За результатами їх перевірок упродовж тижня складено 82 адміністративних протоколи  за ч. 1 ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) КУпАП. Зокрема, на адміністрацію закладів громадського харчування (ресторани, кафе, бари, їдальні, кафетерії) – 25 протоколів; суб’єктів господарювання,  які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення – 40 протоколів; продовольчих ринків – 2 протоколи; непродовольчих ринків – 2 протоколи.

Окрім того, винесено 290 постанов  за ч. 2 ст. 44-3 КУпАП (перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без захисних масок).

Крім того, впродовж тижня проведено  679 перевірок (626 – на автотранспорті, 53 на залізничному транспорті) дотримання правил пасажирських перевезень міжобласного значення, виявлено 12 порушень, на водіїв та пасажирів складено 12 адміністративних протоколів за ч. 1 ст. 44-3 КУпАП.

Макс Мельник

22 листопада, 2021