Майже 350 тисяч заборгувала за тепло родина-рекордсмен: У «Вінницяміськтеплоенерго» назвали ТОП-10 боржників

Новини Вінниці / Майже 350 тисяч заборгувала за тепло родина-рекордсмен: У «Вінницяміськтеплоенерго» назвали ТОП-10 боржників

Понад 119 мільйонів боргують вінничани за тепло. Такі дані наводить КП «Вінницяміськтеплоенерго», використовуючи власну інформацію. Зважаючи на розміри боргів, викликає сумнів ефективність претензійної роботи підприємства. Проте розміри вражають, деякі містяни боргують за тепло більші, ніж коштує їхнє житло.

У «Вінницяміськтеплоенерго» вказують, що заборгованість деяких споживачів перевищує 300 тисяч гривень.

Отже, лідерами у ТОП-10 особових рахунків з найбільшими боргами за послуги з централізованого опалення  та гарячого водопостачання є мешканці однієї квартири у будинку по вул. М. Шимка. В них найбільший борг - 346 тис. грн.

«Срібна» позиція, адже заборгували на 31 тисячу менше - 315 тисяч – жителі будинку по вул. Шмідта. Їх сусіди - мешканці квартири в багатоповерхівці по вул. Шмідта – боргують 314 тис. грн.

Мешканці квартири будинку по проїзду Станіславського, боргують 272 тисяч.

Борг у розмірі 268 тис. грн. накопичився на одному особовому рахунку по вул. Пирогова і займає п’яту сходинку в антирейтингу.

По 256 тисяч боргують споживачі, що мешкають у квартирі по вул. М. Шимка та у квартирі по вул. Баженова. На 8 тисяч менше - 248 тис. грн. - не сплатили власники особового рахунку, що проживають в будинку по вул. Київська. А в багатоповерхівці, що знаходиться по вул. Жуковського, є споживач, який нехтує сплатою 238 тис. грн. «Закриває» десятку ТОП-боржників мешканець квартири в будинку по вул. Грибоєдова із заборгованістю у 219 тис. грн.

Загалом 1875 споживачів боргують «Вінницяміськтеплоенерго» від 5 до 10 тисяч гривень. 1540 споживачів мають на своїх особових рахунках заборгованість від 10 до 20 тисяч гривень. На особових рахунках 1357 споживачів несплачені суми від 20 до 50 тисяч гривень. А на 340 особових рахунках накопичився борг від 50 тисяч гривень і більше.

«Підприємство завжди йде назустріч навіть злісним неплатникам, пропонуючи можливість реструктурувати борг і сплатити його частинами. Якщо ж боржник і надалі ігнорує платіжки та не робить ніяких кроків, щоб знайти можливість і погасити всю заборгованість - за справу береться юридично-договірна служба, вирішуючи справи в судовому порядку», - запевняють на підприємстві, хоча, дивлячись на розмір боргів, з цього приводу виникають сумніви.

Макс Мельник

3 листопада, 2021