Майже 3000 ракет і артснаряди по містам Україні: вперше після Другої світової Росія влаштувала подібний терор

Новини Вінниці / Майже 3000 ракет і артснаряди по містам Україні: вперше після Другої світової Росія влаштувала подібний терор

Нищення росіянами Сирії не іде у порівняння з тим, що відбувається в Україні. Тактика Росії у війні - це терор.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час звернення до учасників конференції «Азійське лідерство» в Сеулі.

За його словами, перший пункт цього терору - артилерія бере в заручники наші міста.

«Російська армія організовує свій наступ так, щоб її гармати й реактивна артилерія могли бити по звичайних житлових районах звичайних міст. Наприклад, саме це було метою окупантів навесні, коли російські солдати рухалися від північного кордону нашої держави до нашої столиці, щоб мати можливість або знищити Київ з артилерії, або шантажувати нас таким знищенням», - зазначає глава держави.

Він нагадав, що українська армія вибила росіян із північних територій, але окупанти залишаються на сході та півдні нашої країни й будують свій наступ так само - щоб у прицілах їхніх гармат і в досяжності для систем залпового вогню були звичайні будинки.

Така тактика дозволила знищити Маіуполь, Сєвєродонецьк, Лисичанськ. Знищуються Харків і Миколаїв…

«Другий пункт - ракетний терор. 2960 ракет станом на цей ранок - саме стільки встигла запустити Росія по наших містах. І головна мета ракет - цивільні об’єкти», - наголошує Зеленський.

Хоча росіяни кажуть, що гатять по військовим об’єктам, але навіть мовчать про точність своїх ракет. Як Кременчуку, коли ракети потрапили до ТРЦ.

«Уявіть звичайний шопінг-мол або школу десь в Інчхоні або у Кванджу. Як би ви сприйняли удар по таких об’єктах великою протикорабельною ракетою? Яку розробляли для знищення авіаносців? А сотні подібних ударів? Звичайно, це тактика. Тактика Росії, яка спрямована на те, щоб вигнати людей із наших міст і щоб кожен з українців відчував страх перед державою-терористом», - додав він. 

Сьогодні на брифінгу речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат більш детально розповів про те, що в Україні Росія застосувала усі види своєї ракетної зброї.

«Ніде у світі такого ще не було, і ми робимо все можливе, щоб відбити ці атаки», - розповів він.

Водночас речник нагадав, що противник вже 2,5 місяці не залітає в повітряний простір України та змінив свою тактику.

«Діє з території Білорусі, території Росії, Чорного та Каспійського морів, запускаючи крилаті ракети і перед усім вражає цивільні об’єкти і гине мирне населення»,- розповів Ігнат.

Що стосується ракетного озброєння, яке противник застосовує, то за словами представника Міноборони, РФ перейшла передусім на ракети радянського виробництва. 

«Багато вже йде розмов про те, що вичерпуються запаси противника, високотехнологічних ракет таких, наприклад, як «Калібр», Противник заощаджує таку високовартісну техніку, для того, щоб погрожувати далі всьому світу. Тому ми бачимо такі ракети як Х-22, Х-39, Х-31, які все частіше застосовуються на різних напрямках», - сказав він. 

Олег Верлан

13 липня, 2022