Майстри спорту з паверліфтингу

Новини Вінниці / Майстри спорту з паверліфтингу

Вінницькі паверліфтери Іван Чупринко та Мар’яна Шевчук вражають своїми досягненнями на міжнародних змаганнях та стають символами сили та волі у боротьбі з агресією.

Іван Чупринко вже десятиліття тримає статус найсильнішого жимовика у своїй ваговій категорії. Його досягнення на міжнародній арені породжують гордість серед українців, а його позиція відносно країни-агресора стає відображенням національної гідності та незламності.

"Спортсмен сильний не лише тілом, а й духом. Під час церемонії нагородження на чемпіонаті світу з жиму лежачи він проігнорував представника Ірану та двічі не потиснув йому руку. Пауерліфтер продемонстрував свою позицію відносно країни, яка поставляє дрони російським окупантам і цим підтримує агресію проти України." - зазначає міськрада у своєму повідомленні.

Іван Чупринко є тренером Мар’яни Шевчук. Вона ж заслужений майстер спорту України. Золота медалістка літніх Паралімпійських ігор у Токіо. У 2021 році встановила світовий рекорд у ваговій категорії до 55 кг, піднявши 133,5 кг, і стала чемпіонкою світу. У 2023-му спортсменка здобула «срібло» Кубка світу з пара паверліфтингу. А вже цьогоріч Мар’яна додала ще одне «срібло» Кубка світу до своєї колекції нагород.

Обидва спортсмени підкреслюють, що представляти Україну на міжнародних змаганнях під час агресії є великою відповідальністю та викликом. Їхня готовність боротися та досягати успіху стає символом силі українського духу, що не зламається перед будь-якими випробуваннями.

Навіть на міжнародних змаганнях іноземні суперники висловлюють своє співчуття та підтримку Україні, підходячи обіймати або потиснути руку нашим спортсменам.