Майбутній фігурант трибуналу: названо прізвище російського генерала, який надав наказ бомбити пологовий будинок і драмтеатр у Маріуполі

Новини Вінниці / Майбутній фігурант трибуналу: названо прізвище російського генерала, який надав наказ бомбити пологовий будинок і драмтеатр у Маріуполі

Облогою українського Маріуполя, який зазнав колосальних руйнувань через російське вторгнення, керує генерал-полковник путінської армії Михайло Мізинцев. Саме він, як начальник «Національного центру управління обороною РФ», віддавав накази бомбити пологовий будинок та драмтеатр, де ховалися тисячі мирних жителів.

Ім'я одного з головних російських окупантів назвав радник глави українського МВС Антон Геращенко у Telegram. Він зазначив, що це стане в нагоді для Міжнародного суду в Гаазі й трибуналу.

За його словами, Мізинцев – улюбленець глави країни-агресора РФ Володимира Путіна. У минулому він керував операцією в Сирії.

З грудня 2014 року топоккупант був начальником національного центру управління обороною РФ. До генерал-полковника його підвищили 2017-го.

«Це він віддавав накази бомбити пологовий будинок, дитячу лікарню, драмтеатр, будинки мирних жителів. Це він знищує Маріуполь, як раніше знищував сирійські міста», – наголосив Геращенко.

Зауважимо, що в Маріуполі склалася гуманітарна катастрофа – окупанти влаштували геноцид українців і знищили місто. За неофіційними оцінками, загиблими можуть бути десятки тисяч мирних мешканців і військових. Знищено понад 80% будинків, споруджень та інфраструктури міста.

До речі, цей   уродженець Вологодської області, свого часу – з 1980 по 1984 рік – навчався у Київському вищому загальновійськовому командному училищі. Тепер руйнує Україну.

Олег Верлан

22 березня, 2022