Лопатою по голові: «розборки» землекопів на Вінниччині завершились реанімацією та ІТТ

Новини Вінниці / Лопатою по голові: «розборки» землекопів на Вінниччині завершились реанімацією та ІТТ

Двоє колег напідпитку у Тиврівській громаді 24 серпня почали з’ясовувати стосунки. Один з них лопатою так приклався до голови товариша, що той у вкрай важкому стані госпіталізований до лікарні.

За інформацією відділу комунікацій поліції Вінницької області, про поранення 23-річного чоловіка повідомили у лікарні.

Поки слідчі з’ясовували обставини травмування потерпілого у стаціонарі, оперативники встановили особу, яка вчинила злочин. Зловмиснику стало відомо, що його розшукують поліцейські, тому він сам прийшов до поліції та зізнався у вчиненому.

Підозрюваним виявився раніше судимий за майнові злочини 24–річний місцевий мешканець.

З’ясувалось, що обидва чоловіки виконували земляні роботи з улаштування поховання. Копали могилу. Закінчивши роботу, чоловіки пообідали та випили. Потім разом поїхали до будинку батька підозрюваного, де між ними виник конфлікт. В ході суперечки нетверезий зловмисник взяв лопату та наніс нею удар по голові своєму товаришу.

Наразі чоловік, який зізнався у скоєному, перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Речовий доказ у його батька вилучено.

За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 121 КК України (Умисне тяжке тілесне ушкодження), що передбачає до 8 років позбавлення волі.

Макс Мельник

25 серпня, 2022