«Лісорубів» з Вінниччини змушують сплатити за завдану шкоду 143 тисяч гривень

Новини Вінниці / «Лісорубів» з Вінниччини змушують сплатити за завдану шкоду 143 тисяч гривень

На Вінниччині в лісополосі  незаконно вирубали дерева в Немирівському та Бершадському районах. Прокуратура наполягає на відшкодуванні збитків, справи передали на розгляд суддям.

На Вінниччині в лісосмузі незаконно вирубали дерева в Немирівському та Бершадському районах. Прокуратура наполягає на відшкодуванні збитків, справи передали на розгляд суддям.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Вінницької області.

«Немирівською місцевою прокуратурою Вінницької області встановлено факт незаконної порубки, що полягав у знищені фізичною особою цінних порід дерев в захисній лісовій смузі. Винну особу притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу, однак, завдана навколишньому природному середовищу шкода в розмірі 120 тис. грн добровільно правопорушником не відшкодована», - зазначено в інформації.

Прокуратура подала позов до Іллінецького районного суду скеровано в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції у Вінницькій області про стягнення 120 тис. грн шкоди, заподіяної навколишньому природному середовищу внаслідок незаконної порубки дерев.

Справа перебуває на розгляді.

За аналогічних підстав, Бершадською місцевою прокуратурою на захист інтересів держави у сфері охорони навколишнього природного середовища до районного суду скеровано позов в інтересах держави в особі однієї із сільських рад Бершадського району до фізичної особи про стягнення шкоди, завданої незаконною порубкою дерев у сумі понад 23 тис. грн, який на даний час перебуває на розгляді.
 

Марина Карабай

28 січня, 2020