Лікарська халатність: на Вінниччині у вагітної жінки лікарі в райлікарні не побачили рак

Новини Вінниці / Лікарська халатність: на Вінниччині у вагітної жінки лікарі в райлікарні не побачили рак

У 20-річної вінничанки рак молочної залози діагностували на IV стадії обласні - онкологи

В одному із районів Вінниччини двадцятирічна жінка народила дитину. Не встигла сповна натішитися материнством: у породіллі діагностували рак молочної залози. Недугу виявили лікарі Вінницького обласного онкологічного диспансеру, однак вже на пізній, IV стадії.

"Два тижні тому до нас в онкодиспансер звернулася жінка, яка два місяці тому народила дитину. Вісім місяців вагітності вона стояла на обліку, згодом перебувала у пологовому будинку. І лише через два місяці після пологів звернулася у обласний онкодиспансер. Після обстеження у неї виявили четверту стадію раку молочної залози. Їй лише 20 років, а шансів на одужання не залишилося. Медики це чітко розуміють. Виникає питання про міру відповідальності медичних працівнків. Адже ситуація показує, що цю жінку жодного разу не оглядали як слід, ні коли вона ставала на облік, ні у пологовому будинку. На жаль, сьогодні зустрічаються і такі випадки", - наголосив головний лікар онкодиспансеру Володимир Шамрай.

Питання, як могли не побачити хворобу лікарі, у яких паціентка тривалий час перебувала на обліку, залишається відкритим. Та чомусь здається, що даний випадок у медичній практиці не є виключенням, скоріше навпаки. Більш того, сумнівно, що лікарська халатність буде покарана.

Саша Григоровська

admin

19 жовтня, 2017