Лідера "Нацдружин Вінниччини" Вербецького затримували на кухні бійці КОРДу: у поліції повідомили деталі гучної справи

Новини Вінниці / Лідера "Нацдружин Вінниччини" Вербецького затримували на кухні бійці КОРДу: у поліції повідомили деталі гучної справи

У відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області оприлюднили офіційне повідомлення про затримання лідера "Нацдружин Вінниччини" Андрія Вербецького. На оприлюдненому поліцією фото видно, що "пов'язали" Андрія у нього на кухні.

У відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області оприлюднили офіційне повідомлення про затримання лідера "Нацдружин Вінниччини" Андрія Вербецького. На оприлюдненому поліцією фото видно, що "пов'язали" Андрія у нього на кухні.

Звісно, жодних прізвищ чи організацій у поліції не називають. Але й без того зрозуміло, що йдеться саме про гучну справу спочатку побиття у Вінниці активіста партії Шарія, а потім і затримання лідера місцевих "Нацдружин".

Нагадаємо, про затримання лідера Андрія Вербецького сьогодні, 2 липня, вранці у соцмережі повідомила Вінницька громадська організація "Гідність нації". Пізніше у мережі з'явилося відео Анатолія Шарія, у якому він прямо вказує, що напередодні бив активіста його партії у Вінниці саме Андрій Вербецький...

У поліції повідомляють, що "працівники управління карного розшуку обласного главку із залученням бійців КОРДу затримали керівника однієї з ГО за підозрою у побитті групою осіб 53-річного мешканця Вінниці".

Бійка, за даними правоохоронців, була 1 липня на проспекті Коцюбинського: "четверо невідомих осіб  з хуліганських спонукань нанесли вінничанину тілесні ушкодження".

"Нападники кинули потерпілого на землю та  побили ногами на очах у перехожих.  Свідками розправи над чоловіком стали, в тому числі малолітні діти, які в цей час проходили поруч з батьками. В результаті з множинними переломами ребер та чисельними травмами чоловіка госпіталізували. За цим фактом Лівобережним відділенням поліції м. Вінниці відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.286 Кримінального кодексу України (хуліганство). За вчинення такого злочину передбачено покарання – до 4 років ув’язнення. Оперативники кримінальної поліції встановили та затримали одного з нападників за місцем його проживання. Наразі він затриманий в процесуальному порядку згідно ст.208 КПК України та  знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. Слідством готуються матеріали для оголошення йому підозри та обрання міри запобіжного заходу", - зазначають у поліції.

Правоохоронці також нагадують, що затриманий, крім цього, перебуває під слідством та підозрюється у вчиненні хуліганства у складі групи осіб під час проведення сесії Жмеринської міської ради в лютому цього року.