Лічені години залишились до завершення Дня святого Освальда, вінничанки можуть зробити пропозицію коханим

Новини Вінниці / Лічені години залишились до завершення Дня святого Освальда, вінничанки можуть зробити пропозицію коханим

Вінничанки ще можуть ще встигнути зробити пропозицію «руки та серця» своїм коханим. В останній зимовий день високосного року дівчата дозволено запропонувати шлюб чоловікові.

Вінничанки ще можуть встигнути зробити пропозицію «руки та серця» своїм коханим. В останній зимовий день високосного року дівчатам дозволено запропонувати шлюб чоловікові.  До опівночі залишилось ще кілька годин, тож поспішайте.

Такий звичай започаткували у Шотландії 29 лютого 1288 року. У День святого Освальда, а саме цього святого вважають покровителем «незвичної» дати, жінка може проявити ініціативу.

У стародавній Шотландії у разі відмови чоловік мав сплатити штраф - 1 фунт. На той час це були величезні кошти, а сьогодні ця сума складає 31,54 грн. Від компенсації чоловіка звільняли в тому випадку, якщо він був заручений і міг це довести «документально».

Крім того вінничанки, які не готові зробити пропозицію коханому, чи не визначились із своїм обранцем, можуть звернутися до святого Освальда з молитвами про вдале заміжжя.

До речі, це свято урочисто відзначають в одному з ресторанів Калинівки, куди заздалегідь запросили незаміжніх дівчат та жінок, а також чоловіків. 

Марина Карабай

29 лютого, 2020