Ледь не замерзла у власному будинку: на Вінниччині випадково врятували 91-річну жінку

Новини Вінниці / Ледь не замерзла у власному будинку: на Вінниччині випадково врятували 91-річну жінку

Ввечері 16 листопада 91-літній жительці села Вахнівка Турбівської громади вдома стало зле. Вона впала і самостійно піднятися не змогла. Майже добу пролежала у кімнаті на підлозі холодного будинку. Врятували її поліцейські Липовця, які зайшли у помешкання та надали допомогу бабусі, викликали швидку.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, 17 листопада правоохоронці приїхали до Вахнівки для проведення слідчих дій. 91-річна Ганна Антонівна є потерпілою від шахрайства. Напередодні з жінкою домовились про час.

Пенсіонерка мала чекати на їх приїзд. Але будинок виявися зачиненим. На стук у двері та вікна ніхто не відповідав, а по подвір’ї бігали голодні коти та пес. Поклавшись на інтуїцію, поліцейські Олександр Степанко, Наталія Заварзіна та Олег Дерман почали дивитись через вікна і побачили пенсіонерку на підлозі у безпорадному стані.

У матеріалах справи був номер телефону онучки. Не гаючи жодної хвилини, правоохоронці зателефонували, аби дізнатись де знаходяться запасні ключі від будинку. 

У результаті поліцейські відчинили двері та надали допомогу старенькій. До приїзду бригади швидкої допомоги відігріли бабусю. 

Лікарі надали медичну допомогу знесиленій пенсіонерці, однак від госпіталізації вона відмовилась. Одужувати Ганна Антонівна буде під наглядом доньки, яку теж викликали.  

У поліції наголошують, не забувайте дбати про тих, хто поряд: телефонувати рідним, цікавитись, як справи у самотніх сусідів. А у разі потреби — звертайтеся до поліції.

Олеся Рудницька

18 листопада, 2022