Лавров хибно розцінив стамбульські перемовини делегацій РФ і України

Новини Вінниці / Лавров хибно розцінив стамбульські перемовини делегацій РФ і України

Казати про досягнення навіть деяких порозумінь між Москвою та Києвом у Стамбулі складно. Адже наразі в Росії заяви української влади інтерпретують дивним чином. Очільник МЗС Сергій Лавров не зрозумів позицію по ОРДЛО і Криму.

Сьогодні, спілкуючись з російськими журналістами, тобто для «внутрішнього споживача» Лавров сказав, що за підсумками переговорів в Туреччині, він може констатувати певний прогрес.

«Я вважаю прогресом розуміння українськими колегами того, що питання Криму та Донбасу остаточно вирішені», - сказав він.

На помилкове судження міністр закордонних справ Росії вказав прес-секретар Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

«Лавров демонструє помилкове розуміння переговорного процесу. Питання Криму та Донбасу будуть остаточно вирішені після відновлення над ними суверенітету України. На переговорах в Стамбулі українська делегація як раз передала на розгляд Москви пропозиції щодо шляхів досягнення цієї мети», - пояснив представник міністерства.

Про що свідчить «помилкове судження»? В Росії продовжують вважати, що вони майже перемогли, тому досягли своєї мети, а це означає, що хочуть і надалі диктувати свої умови.

Олег Верлан

30 березня, 2022