Лариса Білозір очолила депутатське об’єднання, яке працюватиме для успішного впровадження децентралізації

Новини Вінниці / Лариса Білозір очолила депутатське об’єднання, яке працюватиме для успішного впровадження децентралізації

У Верховній Раді створено міжфракційне депутатське об’єднання, яке забезпечуватиме координацію діяльності народних депутатів, органів виконавчої влади, міністерств та відомств у питаннях процесу децентралізації.

У Верховній Раді створено міжфракційне депутатське об’єднання, яке забезпечуватиме координацію діяльності народних депутатів, органів виконавчої влади, міністерств та відомств у питаннях процесу децентралізації.

Про формування у парламенті МФО «Спроможні громади – сильна Україна», оголосив з трибуни парламенту перший заступник голови ВР Руслан Стефанчук.

Наразі до об’єднання увійшли 31 народний депутат з різних фракцій парламенту. Співголовою обрано вінничанку Ларису Білозір (ОВО №15, група «За майбутнє»), яка, серед іншого, входить до складу комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Також співголовами МФО обрано народних депутатів Віталія Безгіна («Слуга народу»), Андрія Клочко («Слуга народу») та Миколу Княжицького («Європейська Солідарність»).

«Реформа місцевого самоврядування та територіальної організації влади триває в Україні з 2015 року і за цей час створено більше тисячі об’єднаних територіальних громад. Зараз ми перебуваємо на фінішній прямій, але це найвідповідальніший і найскладніший етап реформи. Мета, із першого ж дня не змінилась - це сильні місцеві громади. Для успішного завершення потрібне діалог, узгодженість дій та розуміння ситуації на усіх рівнях владної вертикалі. Це наше основне завдання. Бо подальше впровадження децентралізації в державі можливе лише завдяки комплексному підходу до вирішення актуальних викликів, пов’язаних зі зміною системи адміністративно-територіального устрою та забезпечення належного балансу між та обов’язками та фінансовими ресурсами громад. Нині ми формуємо модель устрою на багато десятиліть вперед, тому важливо, щоб вже на цьому етапі усі громади були спроможними здійснювати належне виконання покладених на них функцій»,- зазначила співголова об'єднання, народна депутатка Лариса Білозір.

Вона також запевнила, що поданий Вінницькою ОДА перспективний план Вінниччини на розгляд Мінрегіону є одним з найкращих в Україні, що вказує на високий фаховий рівень усіх долучених до його створення осіб.