Лариса Білозір ініціювала у Верховній Раді презентацію проєкту «Моя Вінниччина»

Новини Вінниці / Лариса Білозір ініціювала у Верховній Раді презентацію проєкту «Моя Вінниччина»

Цього тижня у стінах парламенту відбулась презентація одночасно 40 томів про історію міст, сіл та хуторів Вінницької області.

Про це повідомила ініціаторка проведення цього заходу, народна депутатка з Вінниччини Лариса Білозір.

Подія навіть увійшла в історію. Виставка встановила рекорд по кількості томів, що одночасно були презентовані у стінах Верховної Ради України. Досягнення вінничан відтепер офіційно занесено до «Книги рекордів України».

"Вітаю своїх талановитих земляків із такою визначною та неймовірною подією. Це справді вражає, адже дійсно ніде в Україні немає такої багатої скарбниці книжок про історію своїх сіл, як на Вінниччині. Рада, що змогла допомогти своїм землякам презентувати книжково-видавничий проєкт «Моя Вінниччина» для народних депутатів", - підкреслила Лариса Білозір.

У рамках цього проєкту численні історики, краєзнавці та журналісти описують історію міст та сіл Вінниччини. Все це із 2012 року видається друком та на сьогодні вже складає більше 40 томів. Амбітна мета - описати історію 1000 подільських міст та сіл! Це унікальна для України ініціатива, яку підтримує також і обласна влада: зі 2016 року книги у рамках проєкту видаються коштом обласного бюджету.

За кілька років свого існування проєкт став потужним плацдармом пошуково-краєзнавчої роботи як професійних літераторів і журналістів, вчених, науковців, так і «народних літописців», які були і є в більшості населених пунктів Вінниччини, значного пожвавлення патріотичного виховання населення.

Новини Вінниці / Лариса Білозір ініціювала у Верховній Раді презентацію проєкту «Моя Вінниччина»Новини Вінниці / Лариса Білозір ініціювала у Верховній Раді презентацію проєкту «Моя Вінниччина»
admin

18 грудня, 2021