Китай на власних мапах замінює російські назви на Далекому Сході на «свої»: у Москві не звертають уваги

Новини Вінниці / Китай на власних мапах замінює російські назви на Далекому Сході на «свої»: у Москві не звертають уваги

«Несподівана» зацікавленість у припиненні війни в Україні Китаю отримала мало помітне продовження. У Пекіні вирішили згадати про тему «несправедливого» загарбання китайських земель сусідами, а саме Росією, та замінити на своїх мапах російські назви на китайські.

Міністерство природніх ресурсів КНР презентувало зміни у топоніміці. Так, відповідно до нових правил, 8 містам та районам, офіційно повернуть «попередні» китайські назви.     

Отже, за висновками китайських чиновників, Владівосток тепер слід називати Хайшеньвай (Затока морських огірків), Хабаровськ - Болі, а острів Сахалин - Куедао.

В інформаційному простору знову зявились статті про «захоплення китайських земель іноземними державами із середини 19 сторіччя».

Соцмережі сколихнули суперечки, і виникли вони на тлі нібито зближення КНР і РФ. Фактично, китайське суспільство готують до того, що «історична справедливість» має бути відновлена. Ґрунт створюється…

Російська влада намагається не помічати такі дії Пекіну, адже у Кремлі розуміють ситуацію…

Нагадаємо, раніше NaПарижі писав, що «мирний план» Піднебесної – зашморг для путінської Росії та викладав вагомі аргументи цієї версії.

Додамо, ще у 2008-му Росія передала Китаю частину території у Хабаровському краї.

Олег Верлан

26 лютого, 2023