Київ пропонував Москві «три кроки по Маріуполю», а в «Азові» кажуть, що росіяни не припиняють гатити по місту

Новини Вінниці / Київ пропонував Москві «три кроки по Маріуполю», а в «Азові» кажуть, що росіяни не припиняють гатити по місту

Україна запропонувала Росії «три кроки по Маріуполю», які дозволили агресору зберегти хоча б крихти репутації. Кремль мав оголосити реальне пасхальне перемир'я.

Про це у своєму Twitter написав радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк.

«Пропоную РФ подумати про залишки репутації. Для цього необхідні всього три «маріупольські кроки». 1. Проголосити реальне пасхальне перемир'я над Маріуполем. 2. Негайно дати гумкоридор для цивільних. 3. Погодитися на «спецраунд переговорів», щоб ми забрали/обміняли військових», - перерахував радник голови ОП.

Від остаточного перетворення в очах світу в державу-терориста, яка порушує всі існуючі правила ведення війни та воює з цивільним населенням сусідньої країни, Росію може утримати лише негайне питання зі знищеним російськими окупантами українським Маріуполем. На пропозицію Подоляка у Москві не погодились. Точніше, промовчали. Більш того, місто продовжують обстрілювати.

Командир полку «Азов», що тримає оборону Маріуполя, капітан Святослав Паламар заявив, що попри світле свято Великодня російські окупанти гатять по місту з артилерії й скидають авіабомби.

«У той час, поки ви надсилаєте великодні картинки й насолоджуєтесь перемир’ям, у Маріуполі ворог скидає бомби на голови ні в чому не винних дітей», – підкреслив він у Telegram-каналі полку.

Також рашисти стягують сили та техніку для штурму «Азовсталі» попри те, що кілька днів тому президент РФ Володимир Путін заявив про відміну планів щодо штурму комбінату. А на захопленій території міста вони збирають та вивозять із Маріуполя тіла вбитих мешканців. Їх ховають у величезних братських могилах неподалік.

Маріупольців, які вижили, Росія через фільтраційні табори насильно вивозить у свої депресивні регіони – від Пензенської області та Чувашії та Приморського краю. Попередньо в українців відбирають документи та забороняють повертатися в Україну.

Олег Верлан

24 квітня, 2022