«Квіткові гроші» вінницьких митників арештували. Слідство оприлюднило цікаву версію знахідки

Новини Вінниці / «Квіткові гроші» вінницьких митників арештували. Слідство оприлюднило цікаву версію знахідки

Печерський суд наклав арешт на 105 тис. доларів, знайдених у клумбі біля будинку під час спецоперації у рамках розслідування імовірних зловживань посадовців Вінницької митниці.

Печерський суд наклав арешт на 105 тисяч доларів, знайдених у клумбі біля будинку під час спецоперації у рамках розслідування імовірних зловживань посадовців Вінницької митниці. Слідчі сформували власну версію щодо походження "квіткової" валюти.

Ця детективно-рослинна історія почалася у липні цього року. Саме тоді ГПУ почала масштабне розслідування, запідозривши вінницьких митників у "відмиванні" грошей на "експорті горіхів", створенні злочинної організації та інших «гріхах». Нещодавно в ЗМІ просочилася інформація по гучній справі. 

Слідчі ГПУ припускають, що митники отримували величезні «відкати», допомагаючи низці підприємців ввозити в Україну волоські горіхи, не витрачаючи кошти на митні платежі й податки.

За «преференції», як припускають слідчі, підприємці розраховувалися з митниками через посередника – безробітного чоловіка, який отримані пачки доларів зберігав у свого брата. Під час обшуку будинку останнього й були знайдені вищезгадані 105 тисяч «зелених». Знайшли їх не у металевому сейфі, шафі чи матраці, а у…клумбі. Розкладені у конверти з написами "кошти" начебто лежали у темному пакеті біля рослин. Цікаво, що поруч з «зеленою» клумбою стояв чоловік. Начебто випадково. Оперативникам він сказав, що чекає дівчину, яка мешкає у розташованому поблизу будинку. Тобто, за дивним збігом обставин на клумбі опинився пакет з долларами та вінничанин. Про всяк випадок, правоохоронці записали його номер мобільного телефону. Начебто пакет з долларами до клумби з балкону докинула жінка брата безробітного. Слідство триває…

Цікаво, які це дивні деталі нададуть журналістам правоохоронці, щоб про тему не забули. Аналізуючи факти, здається, що деякі з них додали в процесі. Саме тому питання виникають не тільки до митниіків і горіхів, а й слідчих. 

Юрій Ярмощук

Антон Булгаков

27 жовтня, 2017