Курити заборонено: скількох вінничан притягнули до відповідальності за шкідливу звичку

Новини Вінниці / Курити заборонено: скількох вінничан притягнули до відповідальності за шкідливу звичку

На куріння у заборонених місцях правоохоронці не закривають очі. Про це свідчить чимала кількість складених адміністративних протоколів. Як повідомила прес-служба патрульної поліції Вінницької області, з початку цього року працівники їх відомства притягнули до відповідальності понад 450 вінничан, що вживали тютюнові вироби у заборонених місцях – на зупинках громадського транспорту, у під'їздах, спортивних й дитячих майданчиках, підземних переходах та інших.

На куріння у заборонених місцях правоохоронці не закривають очі. Про це свідчить чимала кількість складених адміністративних протоколів. Як повідомила прес-служба патрульної поліції Вінницької області, з початку цього року їх працівники притягнули до відповідальності понад 450 вінничан, що вживали тютюнові вироби у заборонених місцях – на зупинках громадського транспорту, у під'їздах, спортивних й дитячих майданчиках, підземних переходах та інших.

Ті, кого з цигаркою в руках вперше упіймали на, скажімо, трамвайній зупинці, можуть розраховувати на попередження. Принаймні, якщо не сперечаються з патрульними, прагнучи довести їм, що про заборону паління цигарок нічого не чули.  А от коли з цигаркою чи люлькою упіймали вдруге, то швидше за все доведеться сплати штраф – від 3 до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, що у державних установах, мерії, закладах культури, освіти та спорту, кафе та ресторанах, підприємствах і організаціях різних форма власності курити можна, але у спеціально облаштованих для цього місцях. Тим, хто про це забуває, також загрожує штраф.

 

Юрій Ярмощук

20 лютого, 2018