Куди полетіти вінничанам у відпустку? Наразі свої кордони для українців відкрили 45 країн

Новини Вінниці / Куди полетіти вінничанам у відпустку? Наразі свої кордони для українців відкрили 45 країн

Не дивлячись на відкриті кордони в деякі країни можна в'їхати вільно, в деякі — за умови дотримання правил. У Міністерстві закордонних справ рекомендують перед поїздкою вивчити правила перетину кордону тої чи іншої країни. Станом на 28 серпня 45 країн відкрили для українців свої кордони. За останні два тижні кордони відкрив Казахстан та три африканські країни: Судан, Сьєрра-Леоне та Руанда.

Літо на фініші, тому тема відпусток актуальна для тих, хто там ще не був... Не дивлячись на відкриті кордони в деякі країни можна в'їхати вільно, в деякі — за умови дотримання правил. У Міністерстві закордонних справ рекомендують перед поїздкою вивчити правила перетину кордону тої чи іншої країни. Станом на 28 серпня 45 країн відкрили для українців свої кордони. За останні два тижні кордони відкрив Казахстан та три африканські країни: Судан, Сьєрра-Леоне та Руанда.

Як повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час брифінгу 28 серпня, відкритими залишаються кордони, зокрема, Болгарії, Словенії, Мальдівів, Північної Македонії, Албанії, Чорногорії, США, Великої Британії, Туреччини, Єгипту, Білорусі, Афганістану, Уругваю, Домініканської республіки та інших. Очільник МЗС зазначив, що до закриття кордонів готується Іспанія.

"Цей тренд (закриття кордонів - ред.), який був на початку пандемії, відновлюється. Бо країни мають думати не лише про здоров'я своїх громадян, а й тих, хто подорожує", — заявив міністр закордонних справ.

Кулеба нагадав, що вивчити правила перетину кордону тої чи іншої країни можна на інтерактивній карті українського міністерства або на сайтах МЗС інших країн.

Ірина Заіковата

28 серпня, 2020