Крок до побратимства. Сергій Моргунов повідомив про підписання угоди про партнерство Вінниці та німецького Мюнстера

Новини Вінниці / Крок до побратимства. Сергій Моргунов повідомив про підписання угоди про партнерство Вінниці та німецького Мюнстера

Вінниця підписала угоду про партнерство солідарності із Мюнстером. Наміри були засвідчені під час візиту вінницької делегації до німецького міста.

Про це у Facebook повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Окремо була підписана спільна декларація міст Мюнстера та Любліна. Таким чином тепер ми маємо тристороннє партнерство.

«Спільне бажання працювати далі у розширеному – тристоронньому форматі – підтвердили і представники Любліна. Це польське місто, з яким ми маємо добрі взаємини, – також побратим Мюнстера. І саме через Польщу до нас йшла частина допомоги з Мюнстера. Це і генератори, і мобільні кухні, посуд та продукти», – зазначив Сергій Моргунов.

Як зауважила заступниця міського голови Галина Якубович, Мюнстер заявив про свою готовність далі надавати гуманітарну допомогу для Вінниці та транспортувати її до Любліна. Люблін погодився сприяти передачі гуманітарних вантажів до Вінниці, покриваючи витрати на пальне.

«Наше німецьке місто-партнер уже передало Вінниці гуманітарний вантаж на суму біля 105 тис. євро. Це, зокрема, 24 палети з 5 різними видами тушкованки, чотири модульні кухні, кухонне обладнання, посуд, 5 генераторів. Вдячні за підтримку України в такий нелегкий час і німецькому, і польському народам», – додала Г.Якубович.

Угода про партнерство була підписана в історичному місці – Залі миру. Саме тут було укладено Вестфальський мир, який завершив Тридцятирічну війну в Європі.

Проте три громади України, Німеччини та Польщі – не планують обмежуватися лише співпрацею у сфері гуманітарної допомоги.

«Ми націлені на обмін муніципальними практиками. Інновації в енергетиці, освітні та медичні технології – бажані вектори роботи. Німецькі колеги говорять і про важливий для них досвід антикризового управління, адже бачать, як стійко Вінницька та усі українські громади справляються з викликами», – зауважив С.Моргунов.

Він подякував мешканцям дружніх міст за солідарність з Україною та турботу про вінничан, а також своїм колегам-мерам Маркусу Леве та Кшиштофу Жуку за непохитну позицію у підтримці України і таку своєчасну допомогу Вінниці.

Олеся Рудницька

10 березня, 2023