Кремль «в екстреному порядку» роздає українцям російські паспорти

Новини Вінниці / Кремль «в екстреному порядку» роздає українцям російські паспорти

В Росії намагаються приховати факт насильного вивезення десятків тисяч людей. Аби прикрити цей злочин, прийнято рішення «в екстреному порядку», хоча це є порушенням звичної в РФ процедури та закону, видавати російські паспорти українцям.

Заступник начальника Головного управління з питань міграції МВС РФ Олег Кадочников вже відзвітував, що близько 12 тисяч українців «в екстреному порядку» прийняли  громадянство Росії.

За даними відомства, деякі з «переселенців» перебувають у більш ніж 800 пунктах тимчасового розміщення, де проживають близько 25 тисяч осіб, в тому числі 10,5 тисяч дітей.

Українцям дозволили працювати у Москві без патентів та дозволів на роботу. Про це повідомили у пресслужбі столичного МВС. Переведення у статус «росіян» українців, мабуть, відповідає баченню ідеї Кремля по «денаціфікації».

Нагадаємо, станом лише на кінець березня росіяни насильно вивезли тільки з Маріуполя від 20 до 30 тисяч людей. Більш того, наприклад до Донецька ввозили дітей без батьків. Переважно їх подальша доля не відома.

Щодо маріупольців, то у березні в них примусово відбирали українські паспорти в окупованому Новоазовську, а далі через Таганрог вивозили до РФ чи до ОРДЛО.

Олег Верлан

8 квітня, 2022