«Кожен окупант буде горіти у пеклі» - мер блокадного Маріуполя. Армія Путіна вбила вже 1582 мирних містян

Новини Вінниці / «Кожен окупант буде горіти у пеклі» - мер блокадного Маріуполя. Армія Путіна вбила вже 1582 мирних містян

В Росії полюбляють згадувати подвиг «блокадного Ленінграду». Це не зовсім так, адже місто мала зв'язок для поставок продуктів і зброї. Маріуполь абсолютно заблокований12 днів, а сучасні фашисти відмовляються від «зелених коридорів» для мирного населення, яке вони ще вони нібито прийшли «визволяти».

За офіційними даними, у місті із населенням у понад 400 тисяч мешканців за час блокади та постійних обстрілів по житловим масивам загинули 1582 людини. Це те, що відомо.

Цифри повідомляє Маріупольська міська рада у Telegram. Зазначається, що стільки померлих саме серед мирних цивільних мешканців міста. Серед них були й діти.

Вони були вбиті окупантами під час постійних обстрілів житлових кварталів. Одна дитина померла від зневоднення. Хіба це не навмисний геноцид? У місті немає води, електрики, газу. Окупанти не пускають до Маріуполя гуманітарні вантажі.

«Кожен окупант буде горіти у пеклі. Ми ніколи не забудемо та ніколи не пробачимо цього злочину проти людства, проти України, проти Маріуполя!» – заявили у міськраді.

Олег Верлан

11 березня, 2022