Ковбасна «недбалість»: на Вінниччині повідомили про підозру колишній директорці м’ясокомбінату

Новини Вінниці / Ковбасна «недбалість»: на Вінниччині повідомили про підозру колишній директорці м’ясокомбінату

Прокурором Вінницької обласної прокуратури погоджено письмове повідомлення про підозру ексдиректорці товариства, яка через службову недбалість спричинила розтрату товарно-матеріальних цінностей на понад 1 млн 290 тис. грн. Збитки понесли власники компанії.

Як повідомляють у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, слідчим слідчого управління ГУНП колишній керівниці повідомлено про підозру у службовій недбалості, тобто неналежному виконанні службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

«За даними слідства підозрювана впродовж серпня 2015 – лютого 2020 року, будучи наділеною організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями недбало здійснювала, відповідно до статуту товариства, одноособове управління поточною діяльністю підприємства яке займалося виробництвом м’ясних продуктів.

За результатами інвентаризації та висновків судово-економічної експертизи встановлена нестача товарно-матеріальних цінностей на суму понад 1 млн 290 тис. грн. Це спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом інтересам підприємства, які у шістсот і більше разів перевищують неоподатковуваний мінімум доходів громадян на момент вчинення злочину», - йдеться у повідомленні.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину перед судом, підозрюваній загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.