«Король Дроздобород» на OPERAFEST TULCHYN: «У фіналі співатимуть і діти, і батьки!»

Новини Вінниці / «Король Дроздобород» на OPERAFEST TULCHYN: «У фіналі співатимуть і діти, і батьки!»

Перші два дні III міжнародного фестивалю OPERAFEST TULCHYN-2019 стануть культурним проривом України. Пройде перший у Європі дитячий оперний open air KIDS OPERAFEST.

Перші два дні III міжнародного фестивалю OPERAFEST TULCHYN-2019 стануть культурним проривом України. Пройде перший у Європі дитячий оперний open air KIDS OPERAFEST.

На відкритті 4 червня о 17.00 просто неба у парку «Подільського Версалю» - Палацу Потоцьких у Тульчині - побачимо казкову оперу «Король Дроздобород».

Саме ця постановка за результатами найпрестижнішої театральної премії України «Київська пектораль» була визнана «Кращою дитячою виставою» 2018 року.

Видовищна і феєрично-театральна, вистава, яку поставив режисер Дмитро Тодорюк, захоплює неповторним сценічним драйвом, буйними барвами декорацій і фантазійних костюмів, що переносять глядача до казкової країни.

Для Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва оперу «Король Дроздобород» за однойменною казкою братів Грімм написав відомий український композитор Юрій Шевченко. І одразу після прем’єри у столиці глядачі й преса наректи її «уроком доброти і позитиву».

Сюжет казки відомий: норовлива донька короля, відмовляючи всім нареченим і ображаючи їх, врешті, всупереч її волі була видана батьком за жебрака. Це повчальна і весела історія про те, як завдяки коханню вередлива королівна, якій неможливо догодити, перетворюється на чарівну люблячу дівчину.

Унікальність опери «Король Дроздобород» у тому, що вона виконується напрочуд красивою українською мовою і створена за законами сучасного глядацького сприйняття.

Окрема насолода – чудова музика Юрія Шевченка у виконанні харизматичних співаків-акторів, хору та симфонічного оркестру.

Композитор надав сучасного звучання  класичному оперному жанру у аріях-хітах, пізнаваних лейтмотивах, хорах, ансамблях, дуетах і навіть включив до партитури реп.

- Головний адресат вистави – діти, які вперше знайомляться із оперою. Однак велике задоволення отримають і дорослі, - гарантує головний режисер OPERAFEST TULCHYN, заслужений діяч мистецтв України Павло Третьяков. - Вистава ідеальна для сімейного перегляду. Вона подарує і дітям, і їхнім батькам незабутні емоції. Наприкінці всі, поза сумнівом, із задоволенням наспівуватимуть «Дроздобород» чи «Чудасія» і ще довго перебуватимуть під враженням справжньої казки – веселої, дотепної і дуже доброї.

Як і у минулі роки, вхід на фестиваль OPERAFEST TULCHYN – вільний для усіх.

А на території будуть влаштовані численні веселі розваги та цікаві майстер-класи для дітей: з живопису, виготовлення масок і навіть кольчугоплетіння. Діятиме «Школа чарівництва», «Майстерня слов’янського ювеліра», Містечко Аліси у країні чудес та нові яскраві селфі-зони.

Також вперше з нагоди проведення окремого дитячого блоку KIDS OPERAFEST 4-5 червня на фестивалі буде організовано дитячий кемпінг. Його мешканці зможуть заночувати у наметах прямо на території Палацу Потоцьких, побачити всі постановки з гарантованими місцями у партері, під час екскурсій відвідати всі визначні історико-культурні місця Тульчина і стати учасниками окремої розважально-пізнавальної програми, яка буде організована у денний час.

- Мешканців нашого дитячого кемпінгу чекає оперна гімнастика, майстер-класи з живопису, флюроарту і театрального мистецтва від школи акторської майстерності «Червоний крокодил», виступи циркових артистів, велетнів-трансформерів та аеродинамічних зайців, - розповідають організатори.

Що стосується побуту і безпеки, то територія дитячого кемпінгу буде добре освітлена і забезпечить всі необхідні зручності, охоронятиметься поліцією, а вхід здійснюватиметься лише за браслетами резидентів, які на вході отримають всі, хто попередньо зареєструвалися у кураторів – тур-клубі «Бідняжка» за телефоном: (097)861-83-05.

Довідка

OPERAFEST TULCHYN – перший в Україні міжнародний оперний open air фестиваль, який третій рік поспіль проходить у парку Палацу Потоцьких у м. Тульчин Вінницької області, щороку збираючи десятки тисяч глядачів та найкращих артистів світу.

Фестиваль-2019 триватиме з 4 по 9 червня.

Протягом п’яти днів під відкритим небом глядачі побачать 12 грандіозних постановок у виконанні найкращих солістів і театрів України, США, Польщі та Німеччини.

Загалом на фестивалі виступлять понад 700 артистів і вперше в Україні Польська Королівська опера.

Будуть представлені усі жанри та розмаїття оперного мистецтва: яскраві мюзикли («Вогні Бродвею», «Танець вампірів»), балети («Собор Паризької Богоматері», «Тисяча і одна ніч», «Історії у стилі танго»), оперета («Гуцулка Ксеня»), хорове шоу («Тропічний карнавал»), світові опери-шедеври (Страшний двір» С. Монюшка, «Рай і Пері» Р. Шумана), постановки для дітей («Король Дроздобород», «Пригоди Гекльберрі Фінна», Disney шоу-концерт «Colours of the wind»).

Додатково для фестивалю розроблена креативна арт-програма: гігантську світлову інсталяцію створить всесвітньовідомий польський митець Ярослав Козяра, а у Палаці Потоцьких діятимуть численні виставки раритетних картин, книг і фотосвітлин.

Інформаційні центри OPERAFEST TULCHYN працюють у Вінниці за адресами: вул. Театральна, 15 (1 поверх) та вул. Соборна, 7; у м. Тульчин - вул. Незалежності, 8, тел.: (0432)690-025, (096)040-66-86,