«Коробки з китайською гумдопомогою пакують в джипи»: народна депутатка з Вінниці зацікавилася тим, куди пішли тести

Новини Вінниці / «Коробки з китайською гумдопомогою пакують в джипи»: народна депутатка з Вінниці зацікавилася тим, куди пішли тести

Народна депутатка Олександра Устінова з Вінниці розповідає про те, що гуманітарну допомогу, яку Україна отримала наприкінці березня з Китаю замість того, щоб направити в регіони роздали «своїм».

Народна депутатка з Вінниці Олександра Устінова зазначає, що гуманітарну допомогу, яку Україна отримала наприкінці березня з Китаю, замість того, щоб направити в регіони роздали «своїм».... Допис парламентарки є наслідком скандального розслідування «Схем» та «Радіо Свобода».

Про це депутатка написала на своїй сторінці в Facebook.

«Це нові реаліі життя Міністерства охорони здоров‘я за Зеленського. Раніше вони не купували ліки, а тепер розсовують по своім елітним тачкам коробки з тестами, які прилетіли з Китаю і мали б поіхати в регіони.  Це дно, коли людей в регіонах не тестують - а на відео коробки з китайською гумдопомогою пакують в джипи!», - йдеться в дописі народної депутатки.

Олександра Устінова також називає прізвища кількох осіб, які попали в об‘єктив фотокамери.

«Подивіться на ці фото і тих, хто це робить: Людина на фото з сигаретою - це Олександр Чумак, який має своє паркомісце на парковці Міністерства охорони здоровя - не то радник, не то експерт, який не вилазить з МОЗу. Класичний рішалово»,  - пише Олександр Устінова.

Також вона називає прізвища кількох можновладців часів Януковича і зазначає, що вони знову «у справі»:

«Поряд з ним ...на  фото Петро Багрій, який за часів Богатирьової (міністр часів Януковича – ред.) вигравав тендерів на сотні мільйони гривень в МОЗі, коли відкати там складали 40%.

Пам‘ятаю, як Чумак написав мені, чого це я його до Багрія прив'язую, він типу не його соратник. Дивно - а фото і коментарі Багрія і Чумака говорять про протилежне».

Новини Вінниці / «Коробки з китайською гумдопомогою пакують в джипи»: народна депутатка з Вінниці зацікавилася тим, куди пішли тестиНовини Вінниці / «Коробки з китайською гумдопомогою пакують в джипи»: народна депутатка з Вінниці зацікавилася тим, куди пішли тестиНовини Вінниці / «Коробки з китайською гумдопомогою пакують в джипи»: народна депутатка з Вінниці зацікавилася тим, куди пішли тести