Корабель з червоними вітрилами на Тяжилівці: у Вінниці оновили та осучаснили мікрорайон на околиці міста (ФОТО)

Новини Вінниці / Корабель з червоними вітрилами на Тяжилівці: у Вінниці оновили та осучаснили мікрорайон на околиці міста (ФОТО)

У Вінниці в мікрорайоні Тяжилів провели масштабну реконструкцію старих та побудували нові локації. А саме - у приміщенні бібліотеки №7розпочав роботу сучасний шашково-шаховий клуб, побудували майданчик для пляжного футболу та волейболу. Однак родзинкою мікрорайону стала креативна клумба-корабель на березі «Родинного озера» з вітрилами та гербом Вінниці.  Відомо, що вдалось реалізувати дані проекти завдяки перемоги у конкурсі «Бюджет громадських ініціатив» у 2018 році.

У Вінниці в мікрорайоні Тяжилів провели масштабну реконструкцію старих локацій та побудували нові. Так, у приміщенні бібліотеки №7 розпочав роботу сучасний шашково-шаховий клуб, неподалік побудували майданчик для пляжного футболу та волейболу. Однак родзинкою мікрорайону стала креативна клумба-корабель на березі «Родинного озера» з вітрилами та гербом Вінниці. Проєкти вінничанам вдалось реалізувати завдяки перемогам у конкурсі «Бюджет громадських ініціатив» міськради у 2018 році.

Як розповів міський голова Сергій Моргунов, протягом чотирьох останніх років у Вінниці запровадили запозичену у Європі практику – конкурс «Бюджет громадських ініціатив». Тобто, унікальність конкурсу полягає у тому, що мешканці міста безпосередньо долучаються до розподілу коштів громади, створюючи проекти та голосуючи за ту чи іншу ідею. Відомо, що у місті вже встигли реалізувати 36 проектів-переможців. Наразі тривають роботи іще по 13-ти.

Також міський голова наголосив:

«Я на сто відсотків переконаний, що лише від нас з вами залежить, яким буде кожен мікрорайон міста і якою буде Вінниця. Розвиток будь-якого міста залежить й від ініціативи людей та того, як на цю ініціативу реагує влада. Я вдячний мешканцям Тяжилова, що вони є згуртованою громадою, що вони вносять цікаві пропозиції. Дійсно, за останні 3-4 роки ситуація в цьому районі значно покращилась. А в цьому році тут було реалізовано кілька проєктів конкурсу «Бюджет громадських ініціатив».

Кожні вихідні у шашково-шаховому клубі будуть проводитись шахові турніри для різних вікових груп шахістів, а щомісяця спортсмени боротимуться за Кубок клубу.

Як каже авторка проєкту Ірина Пізняк:

«Я дуже щаслива від того, що проєкт, автором якого я є, реалізовано. Я безмежно вдячна міському голові Сергію Моргунову за те, що він ініціював проведення конкурсу «Бюджет громадських ініціатив».

Ще один переможець конкурсу «Бюджет громадських ініціатив» - проект «Клумба-корабель - нова окраса Тяжилова», який набрав 2818 голосів. Креативну клумбу у вигляді корабля, та яка має заввишки 7 метрів, а в ширину - 2,5 м, встановили на березі «Родинного озера» і за результатами опитування серед жителів мікрорайону їй дали назву «Мрія». Сама конструкція закріплена на бетонному фундаменті, а неподалік планують облаштувати відеонагляд.

Також в цьому році результатом реалізації одного з проєктів-переможців конкурсу БГІ стало створення майданчику для пляжного футболу та волейболу в Тяжилові. Він розташований на березі «Родинного озера», поблизу будинку по вул. Москаленка, 54. Тут встановлено ворота для гри у міні-футбол, стійки для волейболу, є лави для сидіння, урни. Також облаштоване зовнішнє освітлення та система відеоспостереження. 

Новини Вінниці / Корабель з червоними вітрилами на Тяжилівці: у Вінниці оновили та осучаснили мікрорайон на околиці міста (ФОТО)Новини Вінниці / Корабель з червоними вітрилами на Тяжилівці: у Вінниці оновили та осучаснили мікрорайон на околиці міста (ФОТО)Новини Вінниці / Корабель з червоними вітрилами на Тяжилівці: у Вінниці оновили та осучаснили мікрорайон на околиці міста (ФОТО)Новини Вінниці / Корабель з червоними вітрилами на Тяжилівці: у Вінниці оновили та осучаснили мікрорайон на околиці міста (ФОТО)Новини Вінниці / Корабель з червоними вітрилами на Тяжилівці: у Вінниці оновили та осучаснили мікрорайон на околиці міста (ФОТО)Новини Вінниці / Корабель з червоними вітрилами на Тяжилівці: у Вінниці оновили та осучаснили мікрорайон на околиці міста (ФОТО)Новини Вінниці / Корабель з червоними вітрилами на Тяжилівці: у Вінниці оновили та осучаснили мікрорайон на околиці міста (ФОТО)