Концесією вокзалу у Вінниці цікавляться компанії з Італії та Франції

Новини Вінниці / Концесією вокзалу у Вінниці цікавляться компанії з Італії та Франції

Європейські оператори вокзалів цікавляться концесією залізничних вокзалів в Україні. Хоча в «Укрзалізниці» про це зазначають без конкретики, але мова, ймовірно, йде про вокзали у Вінниці та Києві, які планують передавати першими.

Європейські компанії цікавляться концесією залізничних вокзалів в Україні. Хоча в «Укрзалізниці» про це зазначають без конкретики, але мова, ймовірно, йде про вокзали у Вінниці та Києві, які планують передавати першими.   

Про зацікавленість іноземців в інтерв'ю ЦТС повідомив в.о. члена правління АТ «Укрзалізниця», глава «Пасажирської компанії» Олександр Перцовський. За його словами, українські оператори також зацікавлені в концесії.

«Ми визначили 7-8 потенційних партнерів - міжнародних, і локальних. Було кілька європейських операторів вокзалів - Франція, Італія, кілька великих українських девелоперських компаній, зокрема, з регіонів», - зазначив О.Перцовський, не вказуючи конкретні назви.

За його словами, планується розробляти техніко-економічну документацію, адже «концесія - це довгий процес, але він йде»…

Нагадаємо, у листопаді 2018 року вокзал Миколаєва обрали першим, який мали передати в концесію приватним компаніям. Конкурси на концесію повинні були стартувати в 2019 році, але не відбулися.

У жовтні 2019 року президент Володимир Зеленський підписав закон №1046 про концесії. Він припускає залучення приватного капіталу до управління державним майном. А от 30 грудня 2020 року в Мінінфраструктури повідомили, що вокзали Києва та Вінниці у парі можуть першими серед пасажирських вокзалів передати в концесію.

Тому можна припустити, що слова Перцовського стосуються саме них, коли він каже про зацікавленість операторів.   

Олеся Рудницька

3 березня, 2021