Концерти, виставки та майстер-класи: як Вінниця відзначатиме День міста

Новини Вінниці / Концерти, виставки та майстер-класи: як Вінниця відзначатиме День міста

Традиційно в другу суботу вересня Вінниця відзначає одне з найважливіших свят - День міста. Через повномасштабне вторгнення росії в Україну у 2022 році у Вінниці не проводитимуться традиційні масові заходи. Задля безпеки вінничан більшість культурно-мистецьких подій, зокрема патріотичного спрямування, відбуватимуться в онлайн-формат.

Про це повідомляє Вінницька міськрада.

07-10 вересня відбудеться онлайн відеопривітання «Моя люба Вінниця» на фейсбук сторінці КЗ «Центр концертних та фестивальних програм» за посиланням https://www.facebook.com/concertfestvin.

07 вересня об 11:00 транслюватиметься відеопрезентація «Я люблю своє місто» від бібліотеки-філії №22 на офіційному сайті https://library22vmcbs.blogspot.com/.

Також о 12:00 бібліотека-філія №17 на офіційному сайті транслюватиме презентацію творів відомих вінничан «Мій рідний край – земля моєї долі» - https://library17vmcbs.blogspot.com/.

08-10 вересня на фейсбук-сторінці ЗК «Міський Палац Мистецтв» https://www.facebook.com/vinmpm транслюватимуть концерт вихованців творчих колективів МПМ.

09 вересня об 11:00 на офіційному сайті ЦБДЮ відбудеться віртуальна виставка «Місто на В» (до 659-річчя з дня заснування міста) http://librarycbduvmcbs.blogspot.com/.

Віртуальна подорож «Вінниця. Особливий ракурс» (про мурали міста) стартує о 12:00, її організовує бібліотека-філія №4, а переглянути можна на офіційному сайті за посиланням https://library4vmcbs.blogspot.com/.

Бібліотека-філія №1 представить о 15:00 – краєзнавчі замальовки «Вінницький альбом» за посиланням на фейсбук - https://www.facebook.com/library.1.vmcbs/.

Бібліотека-філія №18 проводить о 15:00 відеопрезентацію «Вінниця – моє рідне місто» за посиланням - http://library18vmcbs.blogspot.com/.

А Вінницька дитяча школа мистецтв о 18:00 на фейсбук експонуватиме виставку робіт учнів відділення ОТМ «Вінниця-улюблене місто» https://www.facebook.com/groups/137025590323550. 10 вересня Вінницька дитяча художня школа в 10:00 на фейсбук проводитиме виставку творчих робіт учнів закладу «Вінницька дитяча художня школа» - https://www.facebook.com/vinnitskaia.hudozhka/ .

Від Вінницької ценралізованої клубної системи із населеного пункту Щітки о 10:00 відбудеться виставка виробів із рогози «Моя Вінниця» на фейсбук- сторінці за посиланням https://cutt.ly/QX8KjzI.

Також о 10:00 транслюватиметься відеопрезентація «Вінниця – європейське місто» від бібліотеки-філії №14 - http://library14vmcbs.blogspot.com/. З 11:00 до 16:00 триватиме концертна програма солістів закладу «Юність моя, щастя моє – місто над Бугом рікою» від ЗК «ВЦКС» за посиланням - https://cutt.ly/YXBhTX3

Центральна міська бібліотека ім. Бевза проведе онлайн-вікторину в програмі Kahoot «Чи добре ти знаєш Вінницю?» -http://libraryvmcbs.blogspot.com/.

Презентація-фотоальбому «Найулюбленіші куточки Вінниці від бібліотеки №2» о 12:00 транслюватиметься на офіційному сайті http://library2vmcbs.blogspot.com/.

Бібліотека-філія №6 о 12:00 на своєму офіційному сайті http://library6vmcbs.blogspot.com/ демонструватиме відеопрезентацію - Вінниця поетича «Місто південного Бугу».

Майстер-клас із аплікації «Моя улюблена Вінниця» проведе бібліотека-філія №4 о 15:00. Трансляцію можна буде переглянути на фейсбук https://www.facebook.com/groups/502853007938938/.

Вінницька центральна клубна система мкрн. Сабарів о 15:00 проведе – дитячу пізнавально - розважальну програму «Я – вінничанин», яка транслюватиметься на фб сторінці за посиланням - https://cutt.ly/vX8FGOc. А ВЦКС Гавришівка запускатиме флешмоб «Вінниця-місто магніт талановитих людей» - https://cutt.ly/3XBssmB.

Вінницький літературно-меморіальний музей ім. М. Коцюбинського проведе в онлайн фотовиставку «Про минуле з вірою в майбутнє» на фейсбук-сторінці музею об 11:00 - https://www.facebook.com/M.M.Kotsyubynsky.museum.

Вінницька дитяча музична школа № 1 на своїй сторінці у фейсбук о 14:00 транслюватиме святкове вітання - https://www.facebook.com/vinmuz.ucoz.ua/.

Вінницька дитяча музична школа № 2 о 15:00 транслюватиме концерт «Рідна серцю Вінниця» на фейсбук-сторінці - https://www.facebook.com/vinmuzshkola2/. А ще о 13:00 музична школа продемонструє виставку творчих робіт учнів художнього відділення «Моє місто у малюнках».

У суботу, 10 вересня, ЗК «Міський Палац мистецт» транслюватиме концерт на телеканалі «ВІТА» - «Хай буде світлим той день, що понад Бугом встає» від вихованців зразкової майстерні естрадного мистецтва «Зоряна мрія», учасників народного театру сучасної пісні «RОСК територія» та творчих колективів МПМ.

Офлайн заходи до Дня міста:

09 вересня об 11:30 у МКП «Кінотеатр «Родина» спільно з Обласним будинком культури учителя проведуть мистецький захід «Дивовижний світ кіномистецтва».

Вінницька дитяча школа мистецтв у приміщенні «Прозорий офіс» (Старе місто) о 15:45 експонуватиме виставку робіт учнів відділення ОТМ «Вінниця-улюблене місто».

Олеся Рудницька

7 вересня, 2022